Σύμφωνα με πληροφορίες, η Apple βρίσκεται σε συνομιλίες για την απόκτηση του τμήματος των smartphone modems της Intel, με συζητήσεις για συμφωνία ύψους 1 δισ. δολαρίων, η οποία λέγεται ότι βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο.
 

Σύμφωνα με την The Wall Street Journal, μια επίσημη συμφωνία θα μπορούσε να επιτευχθεί άμεσα κιόλας, μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Το ποσό ύψους 1 δισ. δολαρίων καλύπτει την ίδια την επιχείρηση, τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και το προσωπικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν ισχύει, πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική κίνηση για την Apple, η οποία φαίνεται να κλιμακώνει τις προσπάθειές της ώστε να καταφέρει να παράγει μόνη της (in-house) ακόμη περισσότερα εξαρτήματα για τις συσκευές της. Από την άλλη, το μέλλον των smartphone modems της Intel ήταν μετέωρο και μια τέτοια τακτική σίγουρα θα την βοηθήσει.

Τον Απρίλιο, η Intel εγκατέλειψε τα σχέδια για την ανάπτυξη 5G smartphone modem, καθώς δεν θα ήταν σε θέση να βγάλει χρήματα από αυτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόφαση της Intel ήρθε μετά την επίλυση μιας μακρόχρονης διαμάχης και την υπογραφή εξαετούς συμφωνίας εφοδιασμού από την Qualcomm, εξουδετερώνοντας ουσιαστικά τις προοπτικές της Intel να γίνει ο κύριος προμηθευτής των μόντεμ της Apple.

Πριν από την εγκατάλειψη του έργου, ο κύριος προγραμματιστής πίσω στο τμήμα των 5G modem της Intel έφυγε για να συμμετάσχει στην εσωτερική ομάδα αρχιτεκτονικής της Apple.

Τον περασμένο μήνα η Intel δήλωσε ότι “αξιολογούσε στρατηγικές επιλογές” που αφορούσαν τις 5G επιχειρήσεις της και είχε δεχθεί διάφορες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος. Η Apple πάντα ήταν ο κορυφαίος υποψήφιος.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι θα δούμε την Apple να γίνεται πιο ανταγωνιστική όσον αφορά την 5G τεχνολογία και ενδεχομένως να μην βγει εκτός ανταγωνισμού στην επόμενη γενιά, αν φυσικά ισχύουν τα παραπάνω.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης