Η Ιαπωνία έχει πολύ ισχυρή γεωργική βιομηχανία και γι’ αυτό το λόγο επικεντρώθηκαν στην αντιμετώπιση ενός πολύ σημαντικού προβλήματος του συγκεκριμένου κλάδου με τη ανάπτυξη αυτόνομου drone για την εξόντωση παράσιτων. Το πρόγραμμα ανάπτυξης του drone είναι αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Saga και της IT εταιρείας OPTiM.

Η ανάπτυξη του Agri Drone αποτελεί προσπάθεια για τη μείωση της χρήσης των φυτοφαρμάκων, μέσω της εφαρμογής των drones. Θα χρησιμοποιείται κυρίως τη νύχτα, θα χρησιμοποιεί υπέρυθρες και θερμικές κάμερες για να εκτοξεύσει στοχευμένες δόσεις των φυτοφαρμάκων όπου συγκεντρώνονται τα έντομα σε επιβλαβή πλήθη. Στόχος είναι να μειωθεί η υπερβολική έκθεση των φυτών σε φυτοφάρμακα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Agri Drone ήδη έχει δοκιμαστεί επιτυχώς στη φύλαξη δύο καλλιεργειών σόγιας και πατάτας στο νομό Saga. Πέτυχε την αναζήτηση και την καταστροφή 50 διαφορετικών ειδών επιβλαβών οργανισμών, όπως είναι οι σκνίπες και ο σκόρος.

Παρά το γεγονός ότι τα γεωργικά drones δεν είναι νέα ιδέα, το Agri Drone είναι το πρώτο 100% αυτόνομο, που δεν απαιτεί καμία επέμβαση από ανθρώπινο έλεγχο για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση των ζιζανίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης