Δικαστήριο της Ιταλίας ακύρωσε τελικά το πρόστιμο των 228 εκατ. ευρώ, το οποίο κλήθηκαν να πληρώσουν οι τέσσερις μεγαλύτεροι πάροχοι τηλεπικοινωνιών της Ιταλίας το 2020. Οι εταιρείες τηλεπικοινωνίας κατηγορήθηκαν για συνεργασία με σκοπό την αύξηση των τιμών των υπηρεσιών τους.
 

Το Διοικητικό Δικαστήριο της Λάτσιο εξήγησε πως η Ρυθμιστική Αρχή Ανταγωνισμού της Ιταλίας (ACGM) δεν κατάφερε να προσκομίσει επαρκή στοιχεία για το πρόστιμο που είχε επιβληθεί στην Telecom Italia, τη Vodafone Italy, τη Wind Tre και τη Fastweb τον Ιανουάριο του 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δικαστήριο ανέφερε πως τα πρόστιμα έπρεπε να ακυρωθούν, καθώς η AGCM δεν κατάφερε να αποδείξει ότι υπήρξε ανταλλαγή πληροφοριών ανάμεσα στους παρόχους για να αλλάξουν την τιμολογιακή πολιτική τους το 2018, το οποίο οδήγησε στην αύξηση των μηνιαίων τιμολογήσεων κατά 8,6%.
 

Η AGCM κατηγόρησε τους παρόχους για την σύσταση «καρτέλ» και ότι συμφώνησαν να αλλάξουν τους κύκλους τιμολόγησης από 28 ημέρες σε μηνιαίους. Οι πάροχοι υποστήριξαν ότι δεν υπήρχε καμία διαφορά σε ετήσια βάση.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Reuters σημειώνει ότι υπήρξαν διαμαρτυρίες από εγχώρια γκρουπ καταναλωτών για την απόφαση του δικαστηρίου.
 

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης