Θύμα κυβερνοεπίθεσης η Κομισιόν

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016, 19:04
Θύμα κυβερνοεπίθεσης η Κομισιόν
Χάκερς επιτέθηκαν στα υπολογιστικά συστήματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την Πέμπτη, επηρεάζοντας τις ταχύτητες σύνδεσης των επισκεπτών, χωρίς όμως να παραβιαστούν δεδομένα, όπως υποστηρίζει η Κομισιόν."Χθες το απόγευμα η Κομισιόν έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης με σκοπό να κορεστεί η συνδεσιμότητά μας", ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

"Η Επιτροπή πήρε τα κατάλληλα μέτρα για να προστατευθεί και έτσι δεν υπήρξε διακοπή της λειτουργίας της σελίδας, όμως επηρεάστηκαν για λίγο οι ταχύτητες συνδεσιμότητας. Δεν υπήρξε παραβίαση δεδομένων.", αναφέρει ο εκπρόσωπος.Ο κ. Σχοινάς ανέφερε επίσης ότι η Κομισιόν δε γνωρίζει ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση αυτή, η οποία ήταν τύπου DDoS. Κατά το συγκεκριμένο τύπο επίθεσης, οι διακομιστές σταματούν να λειτουργούν λόγω πολλών ταυτόχρονων αιτημάτων σύνδεσης.

Η επίθεση συνέβη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ουκρανού Προέδρου, Petro Poroshenko, στις Βρυξέλλες. Ο κ. Σχοινάς αρνήθηκε να σχολιάσει όταν ερωτήθηκε για περίπτωση συσχετισμού μεταξύ της επίσκεψης και της κυβερνοεπίθεσης.

Πηγή: Reuters.com

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016, 19:04