Του Παύλου Κρούστη
 

Η Microsoft άνοιξε και τα τελευταία της χαρτιά, ανακοινώνοντας χθες την τιμή του Xbox Series S, ενώ σήμερα μάθαμε την τιμή του δυνατότερου Series X, αλλά και την ημερομηνία κυκλοφορίας και των δύο gaming κονσολών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δύο Xbox νέας γενιάς λοιπόν θα κυκλοφορήσουν σε όλο τον κόσμο στις 10 Νοεμβρίου. Το μικρότερο από τα δύο μηχανήματα, το Xbox Series S, όπως μάθαμε χθες, θα κοστίζει $299, ενώ σήμερα μάθαμε επιτέλους ότι η τιμή του Xbox Series X θα είναι $499. Οι προπαραγγελίες και για τις δύο κονσόλες θα ξεκινήσουν παγκοσμίως στις 22 Σεπτεμβρίου.
 

Xbox Series X | S – Χαρακτηριστικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Microsoft επέλεξε χαμηλότερη τιμή από αυτή που προέβλεπαν αναλυτές εδώ και μήνες, ενώ διαχώρισε τις δυο κονσόλες της αρκετά καθαρά, με το S να στοχεύει σε επιδόσεις 2K60 και το X να πηγαίνει για 4K60. Σύμφωνα με το παρακάτω βίντεο που δημοσιεύτηκε σήμερα, το S δεν θα υπολείπεται σε καμία από τις τεχνολογίες νέας γενιάς, όμως θα έχει λιγότερο ικανή κάρτα γραφικών, που θα στοχεύει απλά σε χαμηλότερη ανάλυση rendering. Υπάρχει σαφής διαδικασία βελτιστοποίησης του hardware, ώστε οι εταιρείες ανάπτυξης των παιχνιδιών να μπορούν να δημιουργήσουν την στοχευόμενη 4K60 έκδοση ενός παιχνιδιού και στη συνέχεια πολύ εύκολα, και χωρίς άλλες διαφορές, να αναπτύσσουν την 2K60 έκδοση.
 

 

Τέλος, σε μια ακόμα εντυπωσιακή κίνηση, η Microsoft ανακοίνωσε ότι το Xbox Game Pass (και το Xbox Game Pass Ultimate) θα περιλαμβάνει από τον Νοέμβριο και τη συνδρομή EA Play (πρώην EA Access), με την οποία οι χρήστες θα μπορούν να παίξουν 60+ παιχνίδια της EA επιπρόσθετα στα ήδη διαθέσιμα, ανάμεσα σε άλλα πλεονεκτήματα. Αυτό δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία σε ένα προϊόν, το οποίο ήδη έχει 10 εκατ. συνδρομητές και θεωρείται “όπλο” της εταιρείας για τον “πόλεμο” της νέας γενιάς.
 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης