Η Microsoft κατάφερε να κλείσει τη χρονιά με μια σημαντική επιτυχία: τα Windows 10, το πιο πρόσφατο λειτουργικό desktop της εταιρείας, πλέον είναι το πιο δημοφιλές στον κόσμο, ξεπερνώντας επιτέλους τα Windows 7.

Τα Windows 10 πλέον έχουν μερίδιο που αντιστοιχεί στο 39% των λειτουργικών συστημάτων για desktops, ενώ τα Windows 7 είναι στο 37%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι περισσότερες από 700 εκατ. συσκευές “τρέχουν” πλέον Windows 10. Οι συσκευές περιλαμβάνουν εκτός από PC, tablets, τηλέφωνα και κονσόλες Xbox One.

H υποστήριξη των Windows 7 έχει σταματήσει σε μεγάλο ποσοστό από το 2015, ενώ θα διακοπεί εντελώς το 2020. Η Microsoft έχει προτρέψει τους χρήστες εδώ και καιρό να αναβαθμίσουν σε Windows 10 και έκτοτε η πτώση είναι σταθερή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα Windows 10 λανσαρίστηκαν το 2015, που σημαίνει ότι πήρε περίπου 3,5 χρόνια στην εταιρεία να κατακτήσει την πρώτη θέση.

Σκοπός της Microsoft ήταν να κατακτήσει και άλλους τομείς, εκτός των desktops, καθώς υπήρχε στόχος για 1 δισ. συσκευές μέσα σε τρία χρόνια, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει επιτευχθεί ακόμη.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης