H Microsoft επιβεβαίωσε τα Windows 10 διαθέτουν ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται “quick removal” (γρήγορη αφαίρεση) και σας επιτρέπει να αφαιρείτε τον USB δίσκο ή το στικάκι σας άμεσα οποιαδήποτε στιγμή. Η Microsoft ανακοίνωσε ότι πλέον, με το τελευταίο update των Windows 10 (1809) έθεσε το “quick removal” ως προεπιλογή.

Πιο συγκεκριμένα, το “quick removal” εμποδίζει τα Windows από τα προσπαθούν να γράψουν συνεχώς στο USB μέσο σας, το οποίο είναι κρίσιμης σημασίας, στην περίπτωση που αποφασίσετε να το αφαιρέσετε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το χαρακτηριστικό έγινε διαθέσιμο τον Οκτώβριο μέσω της έκδοσης 1809. Απέκτησε έκταση το θέμα πρόσφατα, καθώς μόλις τώρα ξεκίνησε να ενημερώνει γι’ αυτό η εταιρεία τους επαγγελματίες IT, αφού το update ξεκίνησε να διανέμεται ευρύτερα.

Η Microsoft ως τώρα έδινε την επιλογή για “Quick Removal” (γρήγορη αφαίρεση) ή “Better Performance” (καλύτερες επιδόσεις). Με το τελευταίο update, αυτόματα οι χρήστες έχουν επιλεγμένο το “quick removal”. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προτού ξεκινήσετε να αφαιρείτε τις USB συσκευές σας ανέμελα και για να αποφύγετε τυχόν ζημιές, καλό είναι να τσεκάρετε στο σύστημά σας (Disk Management/Διαχείριση Δίσκων – Properties/Ιδιότητες συσκευής) ποια είναι η δική σας ρύθμιση.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης