H Microsoft ανέπτυξε έναν πολύ έξυπνο τρόπο που διαβεβαιώνει ότι όλες οι μελλοντικές ενημερώσεις των Windows 10 εγγυημένα 100% δεν θα προκαλέσουν ξανά πρόβλημα.

Η εταιρεία τελευταία έχει αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα με τα updates, όπως η έκδοση 1809 του περασμένου Οκτωβρίου, που προκάλεσε απώλεια δεδομένων, crashes και απενεργοποίηση του λογαριασμού του “διαχειριστή” για κάποιους. Πρόκειται για προβλήματα, που δεν περιμένει κάποιος να δει σε τόσο διαδεδομένο προϊόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα τακτική θα ανακοινωθεί επίσημα μες στις επόμενες ημέρες και έχει ως εξής:

“Τα Windows 10 είναι πολύ σταθερά αυτήν τη στιγμή και διαθέτουν εξαιρετική εμπειρία χρήσης. Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι θα διατηρηθεί αυτό. Επίσης θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους πελάτες μας να κάνουν αναβάθμιση στην τελευταία έκδοση πολύ νωρίτερα απ’ ότι τώρα και να εμπιστεύονται το προϊόν έπειτα από την εφαρμογή ενημερώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Microsoft πλέον μπορεί να εγγυηθεί 100% σταθερότητα για όλα τα επερχόμενα updates, ενημερώνοντας μόνο τον κωδικό της έκδοσης και κάνοντας αυτά διαθέσιμα ως updates. Για παράδειγμα, η version 1 θα γίνει version 2, έπειτα version 3 κλπ. Το άλμα ανάμεσα στους κωδικούς των εκδόσεων θα είναι μεγαλύτερο εάν πρόκειται για σημαντική βελτίωση.

Αυτά θα εμφανίζονται ως υποχρεωτικές ενημερώσεις στο Windows Update και έπειτα θα κατεβαίνουν και θα εγκαθίστανται κανονικά. Από τη στιγμή που ο κώδικας του προγράμματος θα είναι ίδιος, μπορούμε να εγγυηθούμε 100% σταθερότητα από όλες τις μελλοντικές ενημερώσεις.”

Η ίδια τακτική, που ομολογουμένως μπερδεύει μέχρι να τη δούμε πώς λειτουργεί ακριβώς, εγγυάται  ενημερωμένες και ασφαλείς εκδόσεις, χωρίς προβλήματα και θα ακολουθηθεί και για άλλα προϊόντα της εταιρείας, όπως το Office.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης