Βιντεοπροβολέας vs. Τηλεόραση: Η ίντσα δεν είναι ποτέ αρκετή

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021, 19:00
Βιντεοπροβολέας vs. Τηλεόραση: Η ίντσα δεν είναι ποτέ αρκετή

Η ViewSonic Corp., κατασκευάστρια λύσεων απεικόνισης, παρουσιάζει και αναλύει τους 6 βασικούς λόγους προτίμησης ενός βιντεοπροβολέα σε σύγκριση με μία τηλεόραση, για την οικιακή  ψυχαγωγία. Λόγω των περιορισμών κυκλοφορίας και δραστηριοτήτων που ισχύουν εδώ και καιρό σε ολόκληρο τον πλανήτη, η έξοδος σε έναν κινηματογράφο ή ένα θέατρο ακούγεται ως μακρινό όνειρο. Ευτυχώς, οι διάφορες υπηρεσίες online streaming μπορούν να καλύψουν το κενό, προβάλλοντας ταινίες, θεατρικές παραστάσεις ή νέες σειρές.


Η κινηματογραφική εμπειρία από την άνεση του σπιτιού μας, μπορεί να γίνει πραγματικά απολαυστική επιλέγοντας τον κατάλληλο βιντεοπροβολέα, για τους παρακάτω λόγους:
 

Πλεονέκτημα 1ο: Προσαρμόσιμο μέγεθος οθόνης
 

 

Το καλό με τους προβολείς είναι ότι μπορούν να προβάλλουν σε οποιαδήποτε επιφάνεια, ανεξάρτητα από την έκταση της. Εάν για παράδειγμα κάποιος δεν μείνει ικανοποιημένος  από μία τηλεόραση 40 ιντσών που αγόρασε, η μόνη εναλλακτική που έχει είναι να αγοράσει μία καινούρια. Αντίθετα, ένας προβολέας έχει τη δυνατότητα προσαρμογής του μεγέθους της οθόνης, ώστε να καλύπτει όλες τις ανάγκες, ανάλογα με τον διαθέσιμο χώρο.Πλεονέκτημα 2ο: Τεράστιες εικόνες
 

Το πλεονέκτημα αυτό αποτελεί προέκταση του προηγούμενου. Οι βιντεοπροβολείς οικιακής ψυχαγωγίας δεν έχουν προκαθορισμένο μέγεθος προβαλλόμενης εικόνας, όπως οι τηλεοράσεις, οι οποίες περιορίζονται από συγκεκριμένα πλαίσια. Είναι γνωστό ότι το μέγεθος των προβαλλόμενων εικόνων εξαρτάται από το πόσο μακριά βρίσκεται ο φακός από την επιφάνεια προβολής. Όσο πιο μεγάλη η απόσταση, τόσο πιο μεγάλη και η εικόνα, η οποία μπορεί να φτάσει τις 120, 150 ή ακόμα και 200 ίντσες. Πραγματικός κινηματογράφος!


Πλεονέκτημα 3ο: Μηδενική κόπωση ματιών
 

Όσον αφόρα στην κόπωση των ματιών, τα οφέλη είναι και εδώ πολλά. Είναι ευνόητο ότι ακόμα και άνθρωποι χωρίς οφθαλμολογικά προβλήματα μπορούν να διαβάσουν πιο ξεκούραστα μία μεγαλύτερη γραμματοσειρά, που προσφέρει η ευρεία απεικόνιση ενός προβολέα, σε σχέση με τη χρήση μιας τηλεόρασης μικρότερης διάστασης.  Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τις εικόνες. Τα μάτια μας κουράζονται όταν προσπαθούν να εστιάσουν σε πολύ μικρές εικόνες. Επιπλέον, τα μάτια μας καταπονούνται λιγότερο από τις ανακλώμενες εικόνες. Αυτό συμβαίνει λόγω της ελάχιστης επίδρασης που έχει το ανακλώμενο φως στα μάτια. Αντίθετα, το φως που εκπέμπουν οι τηλεοράσεις έρχεται σε άμεση επαφή με τα μάτια και τα κουράζει περισσότερο. Τέλος, ένας ακόμη παράγοντας που επηρεάζει την καταπόνηση των ματιών είναι και η απόσταση του θεατή από την οθόνη.
 

Πλεονέκτημα 4ο: Compact μέγεθος
 

Ένας βιντεοπροβολές οικιακής ψυχαγωγίας, ουσιαστικά "συμπυκνώνει" μία τηλεόραση, διαθέτοντας μέγεθος αντίστοιχο με ένα laptop ή και πολύ μικρότερο. Δεδομένου ότι, οι προβολείς διαθέτουν ευρείες γωνίες θέασης και μπορούν να λειτουργήσουν σωστά σχεδόν από οποιουδήποτε, το σημείο τοποθέτησης τους δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Μάλιστα, πολλοί κάτοχοι προβολέων επιλέγουν να τους στερεώνουν στο ταβάνι, για να εξοικονομούν με αυτό τον τρόπο περισσότερο χώρο και να μην επηρεάζουν αισθητικά τη διακόσμηση του δωματίου. Το compact μέγεθος των προβολέων βοηθά και στην εύκολη αποθήκευση τους όταν δεν χρησιμοποιούνται.Πλεονέκτημα 5ο: Φορητότητα
 

Οι προβολείς οικιακής ψυχαγωγίας πέρα από πολύ μικρό μέγεθος έχουν και πολύ μικρό βάρος. Αυτό συνήθως κυμαίνεται γύρω στο 1 Kg, κάτι που δεν ισχύει για τις τηλεοράσεις. Η φορητότητα είναι πολύ σημαντικό πλεονέκτημα των προβολέων, καθώς δίνει τη δυνατότητα εύκολης μεταφοράς από το ένα δωμάτιο στο άλλο ή ακόμα και στο σπίτι ενός φίλου για να την παρακολούθηση ενός αθλητικού αγώνα, μίας ταινίας ή μίας αγαπημένης σειράς.
 

Πλεονέκτημα 6ο: Κόστος ανά ίντσα
 

Οι προβολείς οικιακής ψυχαγωγίας έχουν γενικά χαμηλότερο κόστος ανά ίντσα. Οι τιμές τους κυμαίνονται ανάλογα με τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά. Σίγουρα όμως υπάρχει κάποιος που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες κάθε χρήστη, με κόστος σχεδόν πάντα  χαμηλότερο από μίας ανάλογης οθόνη τηλεόρασης. Συνεπώς, οι προβολείς έχουν καλύτερο λόγο "value for money".

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021, 19:01