Το USB-C πλέον βρίσκεται σχεδόν παντού. Ελάχιστες συσκευές του 2018 διέθεταν microUSB και το 2019 αυτές θα μειωθούν ακόμη περισσότερο, δίνοντας στο USB-C ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο.

Το USB Implementers Forum, ο οργανισμός που καθοδηγεί τις καινοτομίες που σχετίζονται με το USB, λάνσαρε ένα νέο πρόγραμμα: το USB Type-C Authentication Program, που θα βοηθήσει στην καλύτερη προστασία των δεδομένων σας και τον αποκλεισμό ιών, κλπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο αυτό πρωτόκολλο δεν υιοθετεί ακριβώς αυτά τα στάνταρ, αλλά ορίζει τους κανονισμούς και τις οδηγίες για τους κατασκευαστές, ώστε να φτιάχνουν τις συσκευές τους κατά αυτόν τον τρόπο. Το νέο πρωτόκολλο δίνει τις λεπτομέρειες για την επικύρωση της κρυπτογράφησης των USB-C συσκευών.

Στην ουσία δίνει οδηγίες για τον καλύτερο έλεγχο της σύνδεσης, τη στιγμή που γίνεται η σύνδεση. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι το τηλέφωνό σας θα μπορούσε να φορτίζει μόνο με συγκεκριμένους αυθεντικούς φορτιστές ή να περιοριστούν οι συνδέσεις μόνο για εγκεκριμένες συσκευές. Πρόκειται για ένα μέτρο που σίγουρα θα ενισχύσει την ασφάλεια των USB συνδέσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης