Λευτέρης Ξυκομηνός

Τα σύγχρονα έξυπνα κινητά τηλέφωνα αποτελούν αναπόσπαστη «προέκταση» του χεριού μας σε καθημερινή βάση, είτε πρόκειται για λόγους ψυχαγωγίας, είτε για επαγγελματικούς, προσφέροντας απαράμιλλη εξυπηρέτηση. Όμως δύο στοιχεία παραμένουν ως βασικές «έννοιες» του σύγχρονου καταναλωτή, όσο αφορά το smartphone του: η φόρτιση και το αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων του, το γνωστό «backup». Η Toshiba, όντας η κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας στους τομείς αποθήκευσης και ηλεκτρονικών μέσων (αλλά και λιθογραφίας κλπ) και με αφορμή την έκθεση IFA 2016 που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο πριν λίγες μέρες, παρουσίασε λύσεις-προτάσεις για αυτά τα δύο φλέγοντα θέματα, την φόρτιση και το backup των Android κινητών τηλεφώνων.
Πιο συγκεκριμένα, ο Τομέας Περιφερειακών Συσκευών της Toshiba Ευρώπης παρουσίασε στην IFA 2016 μια πρώτη ματιά ενός νέου προϊόντος για backup και φόρτιση Android τηλεφώνων σε μία συσκευή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον, τα σύγχρονα κινητά τηλέφωνα έχουν γίνει η επιλεγμένη συσκευή για την αποθήκευση πολύτιμων προσωπικών δεδομένων όπως επαφές, έγγραφα, μουσική, φωτογραφίες και βίντεο. Εντούτοις, παρά τον σημαντικό κίνδυνο απώλειας δεδομένων αν αυτές οι συσκευές κλαπούν ή παρουσιάσουν ζημιά, υπολογίζεται βάσει έρευνας από την AVAST, ότι μόνο το 8% των χρηστών κάνουν καθημερινό backup στα δεδομένα του smartphone τους.
Η νέα πρωτοποριακή τεχνολογία της Toshiba έχει σχεδιαστεί για να αναδείξει τη σημαντικότητα του ζητήματος, κάνοντας το backup δεδομένων στο σπίτι τόσο απλό όσο η φόρτιση του τηλεφώνου. Εκτός από την αποθήκευση σημαντικών δεδομένων, η λύση της Toshiba προσφέρει μια απλή λειτουργία για απλούστευση της μεταφοράς δεδομένων μεταξύ συσκευών, ιδιαίτερα χρήσιμη για όσους θέλουν να μεταφέρουν επαφές, φωτογραφίες και βίντεο από το παλιό τηλέφωνο στο καινούριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δουλεύοντας με μια εύκολη εφαρμογή Android, το νέο προϊόν της Toshiba μπορεί να διευκολύνει τη διαχείριση δεδομένων χωρίς τη χρήση PC. Οι χρήστες PC μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για να κάνουν back up δεδομένων μέσω διασυνδέσεων USB Type-A και USB Type-C. Παρά το γεγονός ότι η συσκευή integrated backup και φόρτισης δε θα λανσαριστεί επισήμως πριν το 2017, οι επισκέπτες της IFA 2016 πήραν μια πρώτη γεύση στο περίπτερο της Toshiba.
Παράλληλα, παρουσιάστηκαν τα νέα εσωτερικά 2.5 ιντσών / 7 χιλιοστών Solid State Drives (SSDs), που επιτρέπουν στους χρήστες να κάνουν γρήγορη και εύκολη αναβάθμιση χωρητικότητας και απόδοσης συστήματος. Διαθέτοντας ενισχυμένη, υψηλών επιδόσεων τεχνολογία 15nm flash memory, τα SSD A100 περιορίζουν την κατανάλωση ενέργειας, βελτιώνουν την ανταπόκριση συστήματος, συντομεύουν το boot time και λειτουργούν αθόρυβα σε σχέση με τους συμβατικούς HDDs.
Διαθέσιμα σε 240 GB και 120 GB, τα SSD A100 drives συνδυάζουν ενισχυμένη 3-bit-per-cell 15nm μνήμη flash με Toshiba controller και τεχνολογία cache SLC (single-level cell). Οι συσκευές είναι ιδανικές για χρήστες που επιθυμούν να αναβαθμίσουν το PC στο σπίτι ή στο γραφείο με ένα πιο ανταποκρίσιμο, ενεργειακά αποδοτικό, ανθεκτικό στους κραδασμούς εσωτερικό SSD.

H προηγμένη τεχνολογία ταχύτητας SLC της Toshiba βελτιώνει τους ρυθμούς εργασίας, παρέχοντας επιδόσεις random read και write έως 87000 IOPS και 82000 IOPS αντίστοιχα. Οι επακόλουθες ταχύτητες αντιστοιχούν σε 550MB/s και 480MB/s, ενώ με backward-compatible SATA III ο μέγιστος ρυθμός μεταφοράς δεδομένων αγγίζει τα 6.0Gbit/s.
Οι συσκευές A100 SSD προσφέρουν επίσης native command queuing (NCQ), S.M.A.R.T. (τεχνολογία αυτο-ανάλυσης και reporting) και TRIM (που προϋποθέτει υποστήριξη OS). Τα MTTF ratings για τα μοντέλα A100 είναι 1,500,000 ώρες.
Τέλος, οι νέες SSD συσκευές θα είναι διαθέσιμα από τον Οκτώβριο, ενώ κυκλοφορούν με βασική εγγύηση τριών ετών.

Απόδοση – Τεχνικές Προδιαγραφές

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης