Το Βατικανό προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή των πιστών της Καθολικής Εκκλησίας, που ταυτόχρονα ασχολούνται με την τεχνολογία. Ο τρόπος που το κάνει αυτό είναι λανσάροντας ένα προϊόν το οποίο ονομάζεται “Click to Pray” eRosary και είναι μια wearable συσκευή, με τη μορφή ροζάριου, που συνδέεται με μια εφαρμογή στο κινητό του χρήστη και ενεργοποιείται κάνοντας στον αέρα το σημάδι του σταυρού.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η συσκευή, που μπορεί να φορεθεί στο χέρι, αποτελείται από 10 μαύρες χάντρες αχάτης και αιματίτη, και έναν σταυρό, που αποθηκεύει δεδομένα. Όταν ενεργοποιηθεί, ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει το ροζάριο για απλή προσευχή, στοχαστική προσευχή ή θεματική, που θα ανανεώνεται. Η συσκευή θα δείχνει την πρόοδο της προσευχής και θα διατηρεί στοιχεία από την κάθε ολοκληρωμένη προσευχή με το ροζάριο.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Βατικανό αναφέρει ότι η συσκευή είναι σχεδιασμένη ως εργαλείο εκμάθησης για την “προσευχή για ειρήνη στον κόσμο”. Η εφαρμογή που θα συνοδεύει τη συσκευή θα διαθέτει ρυθμίσεις για προσωποποίηση του θρησκευτικού περιεχομένου, health tracking και άλλα. Πωλείται ήδη προς €99.

 

 

To ροζάριο “Click to Pray” είναι μέρος του “Παγκοσμίου Δικτύου Προσευχών του Πάπα”, το οποίο έχει ως σκοπό να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της ανθρωπότητας και να βοηθήσει στην αποστολή της Καθολικής Εκκλησίας.

 

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης