Η TCL Commmunication ανακοινώνει περήφανα το λανσάρισμα δύο νέων προϊόντων Alcatel: τη συσκευή VISION και την κάμερα Alcatel 360, καταφέρνοντας να γίνει η πρώτη εταιρεία smartphone παγκοσμίως που προσφέρει στους χρήστες της μια all-in-one εμπειρία εικονικής πραγματικότητας (VR).

Η έκθεση IFA 2016 στο Βερολίνο είναι η στιγμή για την TCL Communication να ανακοινώσει τις νέες συνεργασίες με τέσσερις από τους πιο καινοτόμους κατασκευαστές φωτογραφικών μηχανών 360° παγκοσμίως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η VISION είναι η πρώτη παγκόσμια, εύκολα προσιτή all-in-one συσκευή εικονικής πραγματικότητας για κινητή, οικιακή ψυχαγωγία. Μπορεί να φορεθεί άνετα για 2-3 ώρες, με ή χωρίς γυαλιά, αφήνοντας αρκετή ώρα για να κάνετε ένα τουρ εικονικής πραγματικότητας σε ένα μουσείο ή να μπείτε στην αγαπημένη σας ταινία. Οποιοσδήποτε -από έναν λάτρη της μουσικής έως έναν παθιασμένο gamer -μπορεί να απολαύσει τις εκπληκτικές δυνατότητες διασκέδασης εικονικής πραγματικότητας της VISION.

Η TCL Communication συνεργάστηκε με την Jaunt VR, Magic Interactive Entertainment και Fraunhofer, για να παρέχει προεγκατεστημένο περιεχόμενο και υλικό στους χρήστες της VISION, ώστε να μπορούν αμέσως να επωφεληθούν από τις αυξημένες δυνατότητες της συσκευής τους και να έχουν μια καλύτερη εμπειρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα της Alcatel εδώ.

Η Jaunt VR προσφέρει κινηματογραφική εικονική πραγματικότητα που δίνει στους χρήστες μια αποκλειστική, καθηλωτική 360° stereo video εμπειρία. Για εκείνους που απολαμβάνουν τα παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας, η VISION περιλαμβάνει ένα BattleBlock της Magic Interactive Entertainment, ένα παιχνίδι μάχης φρίσμπι σχεδιασμένο για Εικονική Πραγματικότητα που υποστηρίζει τον “person-to-person” τρόπο παιχνιδιού. Η Fraunhofer προσφέρει έναν καθηλωτικό ήχο για να υποστηρίξει την τεχνολογία Εικονικής Πραγματικότητας, που αποδίδει εξαιρετικά τους ήχους σε πραγματικό χρόνο σε σχέση με ότι βλέπει κανείς, ενώ περπατά.

Η κάμερα Alcatel 360, όπως υποδηλώνει και το όνομά της, είναι μια εύχρηστη κάμερα 360°, διαθέσιμη σε δύο μοντέλα. Και τα δύο έχουν ένα διπλό 210° φακό τύπου fisheye: ένα ορθογώνιο μοντέλο που έχει το μισό μέγεθος μιας πιστωτικής κάρτας και ένα σε σχήμα μπάλας που έχει σχεδόν το μέγεθος ενός νομίσματος. Η μικρή, ελαφριά και plug and play κάμερα Alcatel 360 επιτρέπει στους χρήστες να αιχμαλωτίσουν, να προεπισκοπήσουν και να ανεβάσουν περιεχόμενο κατευθείαν στα smartphones τους.

Οι τέσσερις νέες συνεργασίες είναι με τους κατασκευαστές κάμερας 360°: 360fly, ALLie Camera, Arashi Vision (Insta 360 4K) και Primesom (Nico360). Αυτοί θα παρέχουν πιο ενδιαφέροντα και ποικίλα χαρακτηριστικά για τους πελάτες μας, όπως προστασία από τα χτυπήματα σε εξωτερικό χώρο, συνεχόμενη λειτουργία σε εσωτερικό χώρο και ποιότητα επιπέδου επιχειρήσεων.

Αφοσίωση στα κινητά εικονικής πραγματικότητας
Με το smartphone IDOL 4S, που παρουσιάστηκε νωρίτερα φέτος, η Alcatel ήταν η πρώτη εταιρεία κινητών τηλεφώνων που συμπεριέλαβε την Εικονική Πραγματικότητα και συνδύασε ένα smartphone με τα ακουστικά εικονικής πραγματικότητας.

Τα νέα προϊόντα Εικονικής Πραγματικότητας και οι συνεργασίες αποδεικνύουν την αφοσίωση της εταιρείας στα κινητά Εικονικής Πραγματικότητας και στη βιομηχανία κάμερας 360°- ευθυγραμμίζοντας τη στρατηγική της με την παροχή της τελευταίας τεχνολογίας στις οικονομικότερες τιμές στους πελάτες.

«Η Εικονική Πραγματικότητα είναι η νέα μεγάλη υπολογιστική πλατφόρμα και θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο» είπε ο Nicolas Zibell, General Manager of International Business και Πρόεδρος της TCL Communication. «Γι’ αυτό το λόγο ενεργούμε άμεσα. Η νέα κινητή συσκευή μας με Εικονική Πραγματικότητα και η κάμερα 360° απευθύνεται σε όσους πιστεύουν ότι η τεχνολογία μπορεί να αλλάξει τον κόσμο – και θέλουν να είναι μέρος αυτής της αλλαγής.»

VISION: Ελευθερία στην κίνηση
Η VISION είναι μια “all-in-one” ασύρματη κινητή συσκευή που επιτρέπει στους καταναλωτές να απολαμβάνουν μια κινηματογραφική εμπειρία IMAX στο σπίτι τους.

Η VISION δεν είναι συνδεδεμένη με το smartphone ή τον υπολογιστή. Αντίθετα, οι χρήστες μπορούν να κινούνται φυσικά καθώς εξερευνούν το περιβάλλον της Εικονικής Πραγματικότητας. Επίσης, φορτίζει γρήγορα έτσι ώστε οι διακοπές να διατηρούνται στο ελάχιστο. Με τον βελτιστοποιημένο, εργονομικό σχεδιασμό του, η VISION είναι εύκολη και βολική στο να φορεθεί. Η VISION προσφέρει μια αδιάκοπη επαφή με τους εικονικούς κόσμους χάρη σε ένα ευρύ οπτικό πεδίο 120 βαθμών – το ευρύτερο στην κατηγορία του.

Επίσης, ενσωματώνει τη χαμηλότερη υπάρχουσα καθυστέρηση, 17 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Η χαμηλή καθυστέρηση είναι σημαντική για τη διατήρηση της εντύπωσης ότι κάποιος βρίσκεται σε έναν εικονικό κόσμο (και για να αποφύγει τις ζαλάδες). Διατίθεται σε δύο χρώματα. Επίσης, η VISION προσαρμόζεται για μυωπία, μειώνοντας την ανάγκη γυαλιών ή φακών επαφής κατά τη χρήση της συσκευής.

Kάμερα Alcatel 360: Plug & Play για να δημιουργήσετε & να μοιραστείτε
Με μια κάμερα Alcatel 360, όλοι μπορούν να γίνουν παραγωγοί ταινιών εικονικής πραγματικότητας, να δημιουργήσουν πρωτότυπο περιεχόμενο που θα μπορούν να παρακολουθήσουν στη VISION και σε άλλα προϊόντα εικονικής πραγματικότητας της Alcatel.

Η κάμερα Alcatel 360 είναι οικονομική, εύκολη στο να κουβαληθεί και διαθέσιμη σε δύο μοντέλα. Το ορθογώνιο μοντέλο είναι μικρότερο προσφέροντας έναν λεπτότερο παράγοντα μορφής. Από την άλλη πλευρά, το μοντέλο σε σχήμα μπάλας αυξάνει την κινηματογράφηση 360° και μιμείται τη σκηνοθετική γλώσσα.

Εξοπλισμένη με διπλούς φακούς 210° τύπου fisheye, η κάμερα Alcatel360 μπορεί να συνδεθεί απλά μέσα σε μια θύρα ενός microUSB οποιουδήποτε από τα IDOL 4, IDOL 4S ή POP 4S smartphones.

Οι εκκολαπτόμενοι κινηματογραφιστές μπορούν να δημιουργήσουν βίντεο εικονικής πραγματικότητας ή φωτογραφίες 360° με απλά λίγα βήματα. Επιπλέον, μπορεί κανείς να βγάλει εύκολα ομαδικές selfies χάρη στους ευρυγώνιους φακούς.

Συνεργασίες για τις κάμερες 360°
Δημιουργώντας συνεργασίες με την 360fly, την ALLie Camera, την Arashi Vision και την Primesom, που είναι κατασκευαστές κάμερας 360° συμβατών με smartphone, η Alcatel mobile ενστερνίζεται ακόμη περισσότερο τη βιομηχανία κάμερας 360° .

Με αυτές τις συνεργασίες, η TCL communication θέλει να διαβεβαιώσει ότι θα είναι εύκολο για τους καταναλωτές να δημιουργήσουν, να μοιραστούν και να απολαύσουν το περιεχόμενο της εικονικής πραγματικότητας. Η εταιρεία και οι συνεργάτες της θα δουλέψουν μαζί για να επιτύχουν κοινές επικοινωνίες, ενέργειες μάρκετινγκ και προώθησης. Τα προϊόντα θα είναι διαθέσιμα για δοκιμή στο περίπτερο της TCL/Alcatel IFA. Οι διαθέσιμες κάμερες περιλαμβάνουν: 360fly 4K, 360fly HD, ALLie Camera, Insta360 4K και Nico360.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με μια ηγετική και καινοτόμα εταιρεία κινητής βιομηχανίας, όπως η Alcatel. Κάνουν ένα τεράστιο βήμα μπροστά από την αγορά ενσωματώνοντας το 360° και το περιεχόμενο της εικονικής πραγματικότητας στις συσκευές τους», είπε ο Dmitry Kozko, Πρόεδρος της ALLie Camera. «Ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί τους ώστε να φέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία 360° και την εικονική πραγματικότητα στους καταναλωτές ανά τον κόσμο. Είναι τιμή για εμάς να είμαστε οι μόνοι συνεργάτες που προσφέρουν στους χρήστες μια πραγματική εμπειρία 360° με απευθείας μετάδοση και προβολή και εγγραφή 24/7 ώστε να μη χάνουν στιγμή».

«Καθώς συνεχίζουμε να διατηρούμε τη θέση μας ως πρωτοπόροι και ηγέτες στην 360 camera space. Η 360fly είναι ενθουσιασμένη για τις προοπτικές της κοινής ανάπτυξης του άξονα μέσω αυτής της στρατηγικής συνεργασίας με την TCL Communication,» είπε Peter Adderton, Γενικός Διευθυντής της 360fly. «Υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες σε αυτόν τον τομέα και είμαστε αισιόδοξοι πως θα καταφέρουμε σπουδαία πράγματα μέσω των συλλογικών μας προσπαθειών.»

Ο Jingkang Liu, Διευθύνων Σύμβουλος της Arashi Vision, και δημιουργός των κάμερας Insta360, σχολίασε: «Θεωρούμε ότι μπαίνουμε σε μια νέα εποχή, όπου οι άνθρωποι θέλουν να μοιραστούν και να ξαναζήσουν συναρπαστικές εμπειρίες. Παράγουμε τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας 360° ώστε να τους διευκολύνουμε να το κάνουν. Η συνεργασία μας με την TCL Communication πιστεύουμε ότι είναι ένα μεγάλο βήμα ώστε να κάνουμε αυτόν τον στόχο πιο προσιτό».

Όραμα για το μέλλον
Με τη VISION, την κάμερα Alcatel 360 και με αυτές τις τεχνολογικές συνεργασίες, η εταιρεία εμμένει στο όραμά της να κάνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας προσβάσιμη σε ένα ευρύ φάσμα καταναλωτών. «Με αφοσιωμένη έρευνα και πηγές για το σχεδιασμό, η TCL Communication έχει κάνει μια μακροχρόνια δέσμευση με την Εικονική Πραγματικότητα», είπε ο Nicolas Zibell. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε παγκόσμιοι ηγέτες σε αυτόν τον τομέα».

Για να μάθετε περισσότερα για τα προϊόντα της Alcatel, κάντε μια στάση στα περίπτερά της εταιρείας με αριθμό 102 και 104, στην Αίθουσα 21B, στην Έκθεση IFA 2016 στο Βερολίνο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης