[Ενημέρωση – 21:51]

Το Netflix επιβεβαίωσε ότι θα μειώσει την ποιότητα των βίντεο στη streaming πλατφόρμα του στην Ευρώπη για τις επόμενες 30 ημέρες. “Υπολογίζουμε ότι θα μειωθεί η κίνηση του Netflix στα ευρωπαϊκά δίκτυα κατά 25%, ενώ παράλληλα συνεχίζουμε να προσφέρουμε υπηρεσίες καλής ποιότητας για τους συνδρομητές μας.”, αναφέρει σε δήλωσή του εκπρόσωπος της εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

[Αρχική ανάρτηση]

Λόγω των μέτρων κοινωνικής απόστασης που τέθηκαν σε ισχύ σε όλη την Ευρώπη για την καταπολέμηση της πανδημίας του κοροναϊού, έχει αυξηθεί η ζήτηση για διαδικτυακή χωρητικότητα για σκοπούς τηλεργασίας, διαδικτυακής μάθησης και ψυχαγωγίας. Η αύξηση αυτή μπορεί να θέσει τα δίκτυα υπό πίεση, τη στιγμή που είναι αναγκαίο να λειτουργούν στο καλύτερο δυνατό επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να προληφθεί ενδεχόμενη συμφόρηση και να διασφαλιστεί το ανοιχτό διαδίκτυο, ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς κ. Τιερί Μπρετόν κάλεσε τις υπηρεσίες συνεχούς ροής, τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών και τους χρήστες να φερθούν υπεύθυνα.

Οι πλατφόρμες συνεχούς ροής καλούνται να προσφέρουν κανονική και όχι υψηλή ανάλυση και να συνεργαστούν με τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών θα πρέπει να λάβουν προληπτικά μέτρα και μέτρα μετριασμού και να παρακινήσουν τους χρήστες να χρησιμοποιούν ρυθμίσεις που μειώνουν την κατανάλωση δεδομένων, όπως χρήση Wi Fi και προβολή περιεχομένου σε χαμηλότερη ανάλυση.

 

Κατόπιν τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε χθες με τον Reed Hastings, διευθύνοντα σύμβουλο του παρόχου συνεχούς ροής Netflix, ο Επίτροπος Μπρετόν δήλωσε: «Η Ευρώπη και ολόκληρος ο κόσμος αντιμετωπίζουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Οι κυβερνήσεις έχουν λάβει μέτρα για τη μείωση της κοινωνικής αλληλεπίδρασης με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19 και ενθαρρύνουν την τηλεργασία και την ηλεκτρονική εκπαίδευση. Όλοι μας, οι πλατφόρμες συνεχούς ροής, οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών και οι χρήστες, έχουμε κοινή ευθύνη να λάβουμε μέτρα για να εξασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία του διαδικτύου ενώ συνεχίζεται η μάχη κατά της εξάπλωσης του ιού.»
 

Σύμφωνα με εταιρείες τηλεπικοινωνιών της ΕΕ, η ζήτηση για συνδεσιμότητα είναι αυξημένη.

Παρόλο που μέχρι στιγμής δεν παρατηρείται γενικευμένη συμφόρηση του δικτύου, η Επιτροπή και ο Φορέας Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες (BEREC) συζητούν προληπτικά τη δημιουργία ειδικού μηχανισμού αναφοράς για την παρακολούθηση της κατάστασης της διαδικτυακής κίνησης σε κάθε κράτος μέλος, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα χωρητικότητας.
 

Γενικότερα, η κατάσταση καταδεικνύει τη σημασία που έχει η συνέχιση των επενδύσεων στα δίκτυα ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι της Επιτροπής για την κοινωνία των Gigabit ως το 2025, ιδίως μέσω δικτύων 5G και οπτικής ίνας.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης