Η Samsung παρουσίασε στην έκθεση CES 2022, που πραγματοποιείται στο Λας Βέγκας αυτές τις μέρες, σειρές από νέα προϊόντα και υπηρεσίες. Ανάμεσα σε αυτά, είναι και το Gaming Hub για τις νέες τηλεοράσεις της.
 

Πρόκειται για την πρώτη παρουσία cloud gaming στις τηλεοράσεις της Samsung, κάτι που έχουμε δει ως τώρα μόνο στις τηλεόράσεις της LG, στις οποίες έχουν κυκλοφορήσει ήδη εφαρμογές όπως το GeForce Now και το Google Stadia.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να μάθετε τι είναι το cloud gaming, πάτηστε εδώ.

Το Samsung Gaming Hub θα βρίσκεται σε επιλεγμένα μοντέλα του 2022 και θα δίνει πρόσβαση στα Google Stadia, GeForce Now και Utomik, τα οποία θα διατίθενται σαν εφαρμογές, όχι όμως προεγκατεστημένες. Στην πορεία, θα υπάρξουν και άλλες εφαρμογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο hub αποτελεί ένα περιβάλλον για τις τηλεοράσεις της Samsung, όπου θα υπάρχουν συγκεντρωμένες οι gaming λειτουργίες, χωρίς να αφορά αποκλειστικά βέβαια στο cloud gaming. H εταιρεία αναφέρει ότι οι κονσόλες που συνδέετε μέσω HDMI θα είναι επίσης μέρος του hub, ενώ κάτι που δεν έχουμε δει ξανά είναι ότι τα controllers των Xbox και PlayStation θα μπορούν να συνδεθούν με την τηλεόραση με passthrough με την εταιρεία να υπόσχεται την υποστήριξη κατά το επίσημο λανσάρισμα. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείτε να παίξετε και σε cloud gaming, αλλά και τοπικά στην κονσόλα σας με το ίδιο χειριστήριο και δεν θα χρειάζεται να αλλάζετε.
 

Παράλληλα, θα υπάρχει και μια λειτουργία που η εταιρεία ονομάζει “AI Gaming technology” και θα δημιουργεί συγκεκριμένες προτεινόμενες ρυθμίσεις για κάποια παιχνίδια, ανάλογα με την οθόνη σας.
 

Ακόμα δεν είναι γνωστό το αν θα υποστηρίζονται 4Κ αναλύσεις και υψηλοί ρυθμοί ανανέωσης για τις παραπάνω εφαρμογές, ενώ αναμένονται περισσότερες λεπτομέρειες κοντά στο λανσάρισμα των συμβατών συσκευών.
 

Άξιο απορίας είναι το γεγονός ότι ενώ υπάρχει και το Steam Link σε εφαρμογή για τις Smart TVs της Samsung, δεν θα αποτελεί μέρος του Gaming Hub, όπως επιβεβαιώθηκε από εκπρόσωπο της εταιρείας.
 

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης