Μετά τα έξυπνα θερμόμετρα, έρχονται τα έξυπνα δαχτυλίδια και προστίθενται στα εφόδια κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Η ιδέα είναι παρόμοια – ένα από τα πρώτα συμπτώματα της μόλυνσης του COVID-19 είναι η αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος. Και ενώ τα θερμόμετρα είναι πιο αποδοτικά στη μέτρηση, τα έξυπνα δαχτυλίδια είναι μικρά, ελαφριά και μπορούμε να τα φοράμε όλη την ώρα για συστηματική παρακολούθηση.
 

Η Δρ. Ashley Mason, βοηθός καθηγητή ψυχιατρικής στο UCSF, ανέπτυξε το πρόγραμμα μετά από έρευνα για τη θεραπεία της κατάθλιψης με τη χρήση σάουνας, την οποία σταμάτησε για να ασχοληθεί με το πιο επείγον ζήτημα. Η Δρ. Mason είδε σύντομα τη σημασία της θερμοκρασίας του σώματος και του κορωνοϊού και στη συνέχεια ήρθε σε επαφή με τον Harpreet Rai, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Oura Health. Αποδείχθηκε ότι οι έξυπνοι δακτύλιοι Oura, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν σε σάουνες για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας του σώματος στη μελέτη κατάθλιψης, μπορούν να βοηθήσουν και στην τρέχουσα κατάσταση του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξεκινώντας πιλοτικά, οι γιατροί στα Επείγοντα του Ιατρικού Κέντρου του UCSF και του Γενικού Νοσοκομείου Zuckerberg στο Σαν Φρανσίσκο φορούν περίπου 2.000 δαχτυλίδια Oura που θα τους βοηθήσουν να ανιχνεύσουν πρώιμα σημάδια πυρετού, να εξεταστούν και να απομονωθούν αν χρειαστεί, σύμφωνα με το Engadget. Η Oura έχει επίσης ζητήσει σε περισσότερους από 150.000 χρήστες έξυπνων δακτυλίων να μοιράζονται τα δεδομένα τους σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν την πρώιμη εμφάνιση της νόσου σε μεγαλύτερη κλίμακα.

Υπάρχει μια περίπτωση που προηγείται της μεγάλης έρευνας, η οποία δίνει στους ερευνητές έναν λόγο να είναι αισιόδοξοι. Ένας Φινλανδός επιχειρηματίας πήγε σε ένα νοσοκομείο για να εξεταστεί για το COVID-19 αφού ο δακτύλιος Oura που φορούσε έδειξε αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος. Το τεστ βγήκε θετικό και ο άνθρωπος απομονώθηκε για να αποτραπεί η διάδοση του ιού. “Χωρίς τη συσκευή που με ενημέρωσε, θα σκεφτόμουν ότι απλά ήμουν λίγο κουρασμένος λόγω του ότι το σκυλί με ξυπνούσε δύο φορές τη νύχτα”, έγραψε ο άντρας μέσω email στην The Chronicle.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη Δρ. Mason, ο κορωνοϊός αναμένεται να επιστρέψει το φθινόπωρο και αν είμαστε σε ετοιμότητα με όλα τα εργαλεία διαθέσιμα, τότε θα μπορέσουμε να καταπολεμήσουμε την πανδημία.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης