H Sony σε συνεργασία με το Netflix αποκαλύπτουν τη λειτουργία Netflix Calibrated Mode για την σειρά τηλεοράσεων BRAVIA MASTER της Sony. Αυτή η λειτουργία έχει σχεδιαστεί ειδικά για να διασφαλίζει ότι η ποιότητα εικόνας αποδίδεται σύμφωνα με το όραμα και τις προθέσεις των δημιουργών κινηματογραφικών ταινιών.

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει μεγάλα άλματα στον χώρο της τεχνολογίας που έχουν επηρεάσει πρωτόγνωρα τον τρόπο ψυχαγωγίας των ανθρώπων μέσω της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Τόσο η Sony, όσο και το Netflix έχουν προσφέρει πολλές καινοτομίες στη βιομηχανία αυτή, όσον αφορά στην παραγωγή και τη διανομή περιεχομένου, σε άμεση συνεργασία με τους δημιουργούς, ώστε να μεταφέρουν τις ιστορίες τους στους λάτρεις της βιομηχανίας ψυχαγωγίας σε όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Sony και το Netflix έχουν καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για την ανάπτυξη και την υποστήριξη τεχνολογιών αιχμής, όπως 4K ανάλυση εικόνας, HDR (υψηλό δυναμικό εύρος) και ήχο Dolby Atmos™, επιτρέποντας στους επαγγελματίες κινηματογραφιστές να εκφράζουν όσο το δυνατό πιο ρεαλιστικά το όραμά τους, ώστε να το απολαμβάνει το κοινό τους από το σπίτι του, παγκοσμίως.

Η λειτουργία Netflix Calibrated Mode -διαθέσιμη αποκλειστικά στη νέα σειρά τηλεοράσεων BRAVIA MASTER, AF9 OLED και ZF9 LCD της Sony- εξασφαλίζει κινηματογραφικών προδιαγραφών ακρίβεια κατά την εμπειρία θέασης στο Netflix.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχεδιασμένη από τους τεχνικούς ποιότητας εικόνας της Sony σε συνεργασία με τους επιστήμονες χρωμάτων του Netflix, η λειτουργία Netflix Calibrated Mode προσφέρει ποιότητα εικόνας που πλησιάζει εκείνη της ειδικής κεντρικής οθόνης που χρησιμοποιείται ως πρότυπο αναφοράς σε στούντιο παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών.

Η AF9 OLED της Sony

Με μια απλή ρύθμιση στο μενού, οι συνδρομητές στην πλατφόρμα Netflix, μπορούν να απολαύσουν ολοζώντανα χρώματα και ακριβή δυναμική αντίθεση – όπως ακριβώς αποτυπώνονται μέσα από τα μάτια του δημιουργού. Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές όταν παρακολουθείτε σειρές με θεαματική δράση, όπως η πρωτότυπη σειρά του Netflix Lost in Space, με απόκοσμα τοπία και πλάσματα σε έναν μοναδικό ατμοσφαιρικό φωτισμό.

«Όταν πρόσφατα παρακολούθησα το Lost in Space, έμεινα έκπληκτος με τα ολοζώντανα τοπία: καταπράσινα δάση, σκιερά χιονισμένα εδάφη και άλλα οπτικά στοιχεία που με παρέσυραν βαθύτερα στις περιπέτειες του Robinson», δήλωσε ο Scott Mirer, Αντιπρόεδρος του Device Partner Ecosystem στο Netflix.

«Ανυπομονούμε να απολαύσουν οι συνδρομητές μας σε όλο τον κόσμο τη θέαση μέσα από τις νέες τηλεοράσεις της σειράς BRAVIA MASTER της Sony, για να αποκτήσουν αυτή τη φανταστική εμπειρία και – για πρώτη φορά – να προσφέρουμε ποιότητα εικόνας προδιαγραφών στούντιο στο σαλόνι τους, με τη νέα λειτουργία Netflix Calibrated Mode.»

Η σειρά τηλεοράσεων BRAVIA MASTER από τη Sony περιλαμβάνει δύο νέες τηλεοράσεις – την AF9 OLED και την ZF9 LCD. Εξαργυρώνοντας την σχεδόν μισού αιώνα εμπειρία της Sony στην τεχνολογία, η σειρά τηλεοράσεων MASTER προσφέρει την υψηλότερη ποιότητα εικόνας που διατίθεται για οικιακή χρήση. Έρχεται με μια ποικιλία έξυπνων λειτουργιών και είναι η μόνη σειρά τηλεοράσεων που προσφέρει τη λειτουργία Netflix Calibrated Mode.

Η Sony θα ανακοινώσει την ημερομηνία διάθεσης της σειράς τηλεοράσεων MASTER στην Ευρώπη σύντομα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης