Του Παύλου Κρούστη
 

Πρώτη χρονιά χωρίς Galaxy Note συσκευή, καθώς είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε την business ναυαρχίδα της Samsung στα μέσα του Αυγούστου, όμως η εταιρεία άλλαξε πορεία, εστιάζοντας πλέον περισσότερο στις αναδιπλούμενες συσκευές, στις οποίες έχει κάνει εξαιρετική έναρξη εδώ και μερικά χρόνια, βελτιώνοντας με κάθε μοντέλο όλες τις πιθανές “βρεφικές ασθένειες” της νεοεισαχθείσας κατηγορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Διαβάστε επίσης: Samsung Galaxy Unpacked: Δείτε ζωντανά την παρουσίαση των νέων προϊόντων
 

Μαζί με τις δύο αναδιπλούμενες συσκευές, είδαμε και άλλα προϊόντα από τις κατηγορίες ακουστικών, αλλά και wearables, με το νέο Galaxy Watch4. Λεπτομέρειες για όλα τα προϊόντα, αλλά και διαθεσιμότητα/τιμή στην Ελλάδα, μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.
 

Samsung Galaxy Fold3

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον πρώτο λόγο στην παρουσίαση Samsung Unpacked είχε το Samsung Galaxy Fold3. Το πιο premium κινητό της εταιρείας είναι το αναδιπλούμενο Fold3, που έρχεται με σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα.
 

Πρώτο μέλημα της εταιρείας ήταν η ενίσχυση της ανθεκτικότητας της συσκευής, κάτι το οποίο εφάρμοσε και στο έταιρο αναδιπλούμενό της, το Flip3. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Samsung, πρόκειται για τα πιο ανθεκτικά της αναδιπλούμενα τηλέφωνα έως τώρα. Έχουν πιστοποίηση IPX8, αλλά και νέο προστατευτικό φιλμ για την οθόνη. Το υλικό της πλάτης είναι εντελώς νέο. Είναι 10% ισχυρότερο και ταυτόχρονα ελαφρύτερο (271 γρ. για το Fold3). Επιπρόσθετα, έχουμε το ισχυρότερο γυαλί στην οθόνη, το Gorilla Glass Victus, που με τη σειρά του είναι 50% ανθεκτικότερο από το Gorilla Glass 6.
 

Στα ενδότερα έχουμε Snapdragon 5G chipset στα 5nm με 8-πύρηνη CPU 64-bit (2.84GHz + 2.4GHz + 1.8Hz) συνδυασμένο με 12GB RAM και 256/512GB αποθ. χώρο (με δυνατότητα επέκτασης UFS 3.1).

Το τηλέφωνο διπλωμένο έχει διαστάσεις 67.1 x 158.2 x 16mm, ενώ ανοιχτό είνα στα 128.1 x 158.2 x 6.4 mm.
 

Όσον αφορά στις οθόνες, έχουμε μια εξωτερική στις 6.2 ίντσες dynamic AMOLED 2X, ανάλυσης 2268 x 832 (24.5:9) στα 387ppi και 120Hz adaptive rate, ενώ η εσωτερική (Infinity Flex) είνα στις 7.6″ dynamic AMOLED 2X, πιο φωτεινή κατά 29%, ανάλυσης 2208 x 1768 (22.5:18 – 374ppi) στα 120 Hz (adaptive rate) και κάμερα κάτω από την οθόνη, την πρώτη σε Galaxy smartphone (4MP, f/1.8, FOV: 80 μοίρες, Pixel size: 2.0μm).

Στις υπόλοιπες κάμερες βρίσκουμε μία στην cover screen στα 10MP, με f/2.2, pixel size: 1.22μm, FOV: 80 μοίρες. Το βασικό σύστημα που είναι στην πλάτη είναι τριπλό με προστασία Corning Gorilla Glass with DX. Διαθέτει έναν wide αισθητήρα 12MP, Dual Pixel AF, OIS, f/1.8, pixel size: 1.8μm, FOV: 83 μοίρες, έναν ultra wide πάλι 12MP, f/2.2, pixel size: 1.12μm, FOV: 123 μοίρες κι έναν telephoto 12MP, PDAF, f/2.4, OIS, pixel size: 1μm, FOV: 45 μοίρες, Dual OIS, 0.5x – 2x οπτικό ζουμ, 10x ψηφιακό ζουμ, HDR10+ και tracking AF.
 

H μπαταρία είναι στα 4,400mAh και τέλος, η συσκευή υποστηρίζει S Pen. Συγκεκριμένα, θα κυκλοφορήσει μια αποκλειστική έκδοση S Pen Fold Edition, που θα λειτουργεί μόνο με το Fold3 και θα υποστηρίζει air command, air actions και δεν θα είναι συμβατή με bluetooth. Θα κοστίζει €49,99. Παράλληλα θα υπάρχει και το S Pen Pro που υποστηρίζει τα παραπάνω μαζί με bluetooth, LED indicator, USB socket και άλλα, ενώ θα είναι συμβατό με το οικοσύστημα της Samsung. Είναι ελαφρώς μεγαλύτερο και θα κοστίζει €99,99.

Όσον αφορά στο software, η Samsung έχει δουλέψει μαζί με την Google και τη Microsoft για να προσφέρουν βέλτιστη εμπειρία όσον αφορά στις εφαρμογές μέσω βελτιωμένου split view, αλλά και των αναλυτικότερων ρυθμίσεων για να βελτιστοποιήσουν την εμπειρία της αναδιπλούμενης οθόνης, αλλά και της εξωτερικής. Έχουμε Android 11 και υπάρχει μια λειτουργία που ονομάζεται “Labs” και επιτρέπει παραμετροποίηση των παραθύρων με πολύ εύκολο τρόπο, ενώ πλέον θα υπάρχει κι η δυνατότητα για pinned taskbar.
 

To Samsung Galaxy Fold3 θα έρθει σε τρία χρώματα: Phantom Black, Phantom Green και Phantom Silver. Θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα στις 27 Αυγούστου προς €1.899 για το μοντέλο με τα 256GB και €1.999 για το μοντέλο με τα 512GB.

Samsung Galaxy Flip3

Το δεύτερο αναδιπλούμενο τηλέφωνο που παρουσίασε η Samsung έρχεται, υπερπηδώντας το… “Flip2”, για να ταιριάξει το νούμερο της σειράς με το αντίστοιχο Fold. To Flip3 μοιράζεται τα στοιχεία για την ανθεκτικότητα της συσκευής με το Fold3, ενώ παράλληλα εστιάζει περισσότερο σε lifestyle χρήστες που αποζητούν κάτι πιο στιλάτο.
 

Για την ακρίβεια, έρχεται σε 6 διαφορετικά χρώματα: phantom black, green, lavender, white, pink και gray, με τα 3 τελευταία να είναι διαθέσιμα μόνο μέσω του samsung.com. Το Flip3 με την οριζόντια τσάκιση της αναδιπλούμενης οθόνης έρχεται με μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη, που πλέον μπορείτε να εξατομικεύσετε όπως θέλετε για να δημιουργήσετε την εμφάνιση που επιθυμείτε.
 

Από τις 1.1 ίντσες του προηγούμενου μοντέλου, πάμε στις 1.9″ τεχνολογίας Super AMOLED με ανάλυση 260 x 512 (302 ppi). H βασική οθόνη, όταν είναι ανοιχτό το τηλέφωνο, είναι στις 6,7 ίντσες (FHD+ Dynamic AMOLED 2X Display, 120Hz – 22:9). Είναι ελαφρώς μικρότερο και πιο ελαφρύ τηλέφωνο σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, με μικρότερο πλαίσιο οθόνης.

Ενσωματώνει τον ίδιο επεξεργαστή (με 5G δυνατότητες στα 5nm) με το Fold3 και το συνδυάζει με 8GB RAM και 128/256GB αποθ. χώρο (επέκταση UFS 3.1).
 

Η βασική πίσω κάμερα είναι διπλή με 12MP ultra-wide (f/2.2, pixel size: 1.12μm, FOV: 123 μοίρες) και 12MP wide (dual pixel AF, OIS, f/1.8, pixel size: 1.4μm, FOV: 78 μοίρες).

Το λειτουργικό θα είναι Android 11 και όπως και το Fold3, έχει πολλές βελτιώσεις για την αναδίπλωση και την εξατομίκευση των εφαρμογών. Για παράδειγμα μπορείτε να προσαρμόσετε την οθόνη ώστε να βλέπετε κάποιο βίντεο στο επάνω μέρος και να φέρετε τα controls στο σημείο που θέλετε, αναλόγως πόσο έχετε ξεδιπλώσει τη συσκευή.
 


 

Η μπαταρία του είναι στα 3,300mAh.

To Samsung Galaxy Flip3 θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα στις 27 Αυγούστου προς €1.099 για το μοντέλο των 128GB και €1.149 για το μοντέλο των 256GB.

Samsung Galaxy Watch4 / Galaxy Watch4 Classic

Μετά τις άπειρες φήμες, είδαμε επιτέλους και τα νέα ρολόγια της εταιρείας, τα οποία έχουν ανανεωθεί σημαντικά. Έχουμε μοντέρνο μίνιμαλ σχεδιασμό, αλουμινένιο πλαίσιο, sweatproof λουράκι και low-profile ψηφιακό πλαίσιο οθόνης. Μαζί με το Watch4, είδαμε και το Watch4 Classic, που έρχεται σε πιο premium σχεδιασμό, με κατασκευή από ανοξείδωτο ατσάλι και πλαίσιο που γυρνά.
 

Και τα δύο ρολόγια είναι πιο λεπτά, έρχονται με ποικιλία χρωμάτων για λουράκι και πλαίσιο, αμέτρητα watchfaces και προσφέρουν την ίδια ακριβώς εμπειρία.
 

Το νέο chip προσφέρει τη δυνατότητα για 3 διαφορεικές μετρήσεις: ηλεκτρόδια για ηλεκτροκαρδιογράφημα, ηλεκτρόδια για σύσταση σώματος και αισθητήρα bioactive (PPG + ECG + BIA). Ταυτόχρονα είναι πιο μικρό.

Το ρολόι είναι σχεδιασμένο να προσφέρει μια ολοκληρωμένη «εμπειρία υγείας», με το νέο εργαλείο που μετρά τη σωματική σύσταση (μύες, λίπος, νερό, κλπ.) ενώ εντοπίζει πάνω από 100 δραστηριότητες, οι οποίες πλέον είναι πιο εύκολες και για το σπίτι, αφού μπορείτε να συνδέσετε το ρολόι με μια τηλεόραση Samsung και να παρακολουθείτε εκεί τις ασκήσεις.
 

Επιπρόσθετα μπορεί να εντοπίσει το ροχαλητό, το οξυγόνο που λαμβάνετε και παράλληλα να σας δώσει σκορ για τον ύπνο σας.

Το λογισμικό είναι σαφώς επέκταση του OneUI και θυμίζει τα κινητά της εταιρείας, ενώ ο επεξεργαστής είναι 20% ταχύτερος από τον προηγούμενο (ο πρώτος στα 5nm για ρολόι της εταιρείας) και διαθέτει 16GB μνήμη. Η ανάλυση της οθόνης είναι υψηλότερη και η αυτονομία φτάνει πλέον τις 40 ώρες με φόρτιση 2 ωρών.
 

Τα Samsung Galaxy Watch4 και Galaxy Watch4 Classic θα κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα στις 27 Αυγούστου και θα κοστίζουν €299 (44mm), €249 (40mm) και €399 (Classic).
 

Samsung Galaxy Buds2
 

Τέλος, είδαμε και τα νέα ακουστικά της εταιρείας, τον διάδοχο των πολύ επιτυχημένων Galaxy Buds, που προσφέρουν βελτιωμένη ποιότητα κλήσεων, ενεργή ακύρωση θορύβου (κόβει αποτελεσματικά έως και 98% τον περιβαλλοντικό θόρυβο και χρησιμοποιεί μηχανική εκμάθηση για τα φίλτρα), βελτιωμένο και πιο ξεκούραστο σχεδιασμό (διατίθεται “fit test” για να βρείτε ποιο μέγεθος σάς ταιριάζει), ενώ είναι τα μικρότερα και ελαφρύτερα buds της εταιρείας.

Τα μικρόφωνα χρησιμοποιούν ένα σύστημα τριών πηγών και έχουμε δυναμικά ηχεία δύο δρόμων. Μπορούν να συνδεθούν ταυτόχρονα με πολλαπλές συσκευές και να εναλλάσσονται με μεγάλη ευκολία.
 

Θα κυκλοφορήσουν σε 4 χρώματα: graphite, white, olive και lavender.
 

Τα Samsung Galaxy Buds2 θα κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα στις 27 Αυγούστου προς €149.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης