Πού να τοποθετήσετε το router σας για να έχετε καλύτερο σήμα WiFi

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017, 11:56
Πού να τοποθετήσετε το router σας για να έχετε καλύτερο σήμα WiFi
H «ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία» ακούγεται σαν κάτι που μάλλον θα θέλαμε να αποφύγουμε, όμως τα διαφόρων ειδών ηλεκτρομαγνητικά κύματα στηρίζουν τις αισθήσεις μας και την αλληλεπίδρασή τους με τον κόσμο.

Από τις εκπομπές φωτός μέσω των οποίων τα μάτια σας αντιλαμβάνονται αυτές τις λέξεις που μόλις διαβάσατε μέχρι τα μικροκύματα που μεταφέρουν το σήμα WiFi στο laptop σας ή στο κινητό σας τηλέφωνο, τα πάντα έχουν να κάνουν με την επιστήμη της φυσικής.

Σε περισσότερο ή λιγότερο βαθμό κάθε μορφή σύγχρονης επικοινωνίας μεταφέρεται μέσω των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων. Μπορούν να χτυπήσουν ελαφρώς στην κεραία του αυτοκινήτου σας, να ταξιδέψουν μέσα από τους τοίχους κάθε φορά που χρειάζεστε να πραγματοποιήσετε μία τηλεφωνική κλήση, αλλά και να αντανακλώνται ακόμη κι από το τίποτα.

Αυτό συμβαίνει γιατί η ατμόσφαιρα σε μεγάλα υψόμετρα γίνεται ένα πλάσμα, μία κατάσταση της ύλης στην οποία τα άτομα διαχωρίζονται και τα ηλεκτρόνια δεν είναι πλέον συνδεδεμένα με τον μητρικό πυρήνα τους. Τα πλάσματα έχουν ενδιαφέρουσες ιδιότητες, καθώς αντιδρούν πολύ έντονα σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

Σύμφωνα με έρευνα του διδακτορικού φοιτητή Jason Cole, στο Πανεπιστήμιο Imperial College του Λονδίνου, τα ραδιοσήματα του WiFi ταξιδεύουν πολύ πιο εύκολα μέσω ενός ελεύθερου χώρου, παρά μέσω των τοίχων, οπότε η ιδανική θέση για έναν δρομολογητή (router) είναι σε κάποιο σημείο με λιγότερα αντικείμενα και έπιπλα.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017, 12:40