Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κρατήσετε επίδοξους διαρρήκτες εκτός του σπιτιού σας, με τους περισσότερους από αυτούς να απαιτούν επένδυση χρημάτων: από φωτοκύτταρα, που ενεργοποιούν κάμερες ή φώτα, ταμπέλες με ένδειξη ύπαρξης άγριου σκύλου, μέχρι “έξυπνες” κάμερες, συναγερμούς, κλπ. Ένας νέος τρόπος μπορεί να είναι μέσω του “έξυπνου” ηχείου σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H Hippo Insurance, ανέπτυξε μια εφαρμογή για τις συσκευές που είναι συμβατές με την Alexa της Amazon, που θέτει τα “έξυπνα” ηχεία σε “Away Mode”. Αφού ενεργοποιηθεί αυτή η λειτουργία, τότε η συσκευή αναπαράγει ανά διαστήματα διάφορες ηχογραφημένες συνομιλίες. Αυτές οι συνομιλίες δεν έχουν κάποιο συγκεκριμένο νόημα ή σημασία, αλλά μπορεί να ξεγελάσουν κάποιον που προσπαθεί να μπει στο σπίτι σας.

Οι αστυνομικές Αρχές συμφωνούν ότι μπορεί κάτι τέτοιο να εμποδίσει επιτυχώς μια διάρρηξη, καθώς οι περισσότεροι διαρρήκτες δεν θέλουν να γίνουν ορατοί, θέλουν απλά να μπουν στο σπίτι, να κλέψουν και να μην τους δει κανείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά, το συγκεκριμένο μέτρο ασφαλείας δεν ενδείκνυται να χρησιμοποιηθεί μόνο του, αφού εύκολα κάποιος διαρρήκτης μπορεί να αντιληφθεί ότι πρόκειται για ηχογράφηση, όμως μπορεί να βελτιώσει τις πιθανότητες αποτροπής ενός τέτοιου συμβάντος.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης