Του Παύλου Κρούστη

Η Sony χθες ετοίμασε μια παρουσίαση, το PlayStation Meeting, ώστε να ενημερώσει τους καταναλωτές για τα νέα PlayStation 4 που θα λανσαριστούν μες στις ερχόμενες εβδομάδες. Τα δύο νέα μοντέλα είναι το PS4 Slim και το PS4 Pro. Για να αποφευχθεί οποιαδήποτε σύγχυση από τώρα: Όλα τα μοντέλα PlayStation 4 (standard, Slim και Pro) θα παίζουν όλα τα παιχνίδια PlayStation 4. Το standard (τωρινό μοντέλο) θα έχει τις ίδιες δυνατότητες με το Slim μοντέλο, ενώ τα παιχνίδια θα «τρέχουν» σε αυτές τις δύο κονσόλες με ακριβώς τις ίδιες επιδόσεις. Το Pro μοντέλο απαιτεί δική του παρουσίαση…

Όλα τα μοντέλα PlayStation 4 (standard, Slim και Pro) θα παίζουν όλα τα παιχνίδια PlayStation 4.H Sony και η Microsoft αποφάσισαν σε αυτήν τη γενιά κονσολών να αλλάξουν κάπως το μοντέλο πώλησης, που ακολουθούν. Πλέον η όγδοη γενιά κονσολών χωρίζεται  στη μέση, καθώς θα κυκλοφορήσουν πιο «δυνατά» PS4 και Xbox One. Πρόκειται για τα PS4 Pro και Project Scorpio (Xbox One) που αναμένονται μες στους επόμενους μήνες. To παρόν άρθρο όμως, αφορά στο PlayStation 4 Slim.

Ένα «λάθος», που κάνουν τόσο η Microsoft, όσο και η Sony είναι να παρουσιάσουν μαζί τα επανασχεδιασμένα μηχανήματά τους (PS4 Slim, Xbox One S) με τα δυνατότερα/βελτιωμένα μηχανήματα (PS4 Pro, Project Scorpio). Όταν μάλιστα μπλέκονται όροι, όπως το “4K”, το “HDR” και παρουσιάζονται τα ίδια παιχνίδια με… βελτιώσεις, που δεν φαίνονται μέσω της παρουσίασης και του stream από τη Νέα Υόρκη, τότε το μήνυμα, που θέλει να περάσει η εταιρεία γίνεται λίγο «δυσανάγνωστο». Γι’ αυτό το λόγο θα αποσαφηνίσουμε κάποια πράγματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα προϊόντα PlayStation, πατήστε ΕΔΩ.

Τι είναι το PlayStation 4 Slim;
Το PlayStation 4 κυκλοφόρησε στα τέλη του 2014. Από τότε, η πορεία του είναι εκπληκτική, καθώς ως τώρα έχουν πωληθεί πάνω από 40 εκ. κονσόλες. Ως είθισται, σε κάθε γενιά κονσολών (από το πρώτο PlayStation), η Sony κυκλοφορεί έπειτα από μερικά χρόνια και τη Slim έκδοση της κονσόλας που έχει λανσάρει. Η κυκλοφορία του PS4 Slim δηλαδή δεν παραξένεψε κανέναν και ήταν αναμενόμενη. Ειδικότερα, όταν είχε διαρρεύσει από πριν η κυκλοφορία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως όλες οι Slim εκδόσεις, έτσι και το PS4 Slim έρχεται με πιο «λεπτά» χαρακτηριστικά στο design του, καθώς έχουν μικρύνει οι διαστάσεις του, έχει γίνει πιο ελαφρύ και επίσης έχει γίνει και πιο αθόρυβο. Συγκεκριμένα:

Στην ουσία αποτελεί το μοντέλο, που θα αντικαταστήσει σιγά σιγά το αρχικό, που κυκλοφόρησε το 2014, ενώ παράλληλα γίνεται πιο ελαφρύ (κατά 30%) και μικρότερο σε όγκο (έως και 25%), αλλά και αισθητά πιο αθόρυβο, με μικρότερη κατανάλωση ενέργειας (έως και 34% λιγότερο).

Μπορεί εμφανισιακά να μη σας αρέσει όσο το αρχικό, όπως δήλωσαν και πολλοί οπαδοί διαδικτυακώς, αλλά αν είναι να προβείτε σε αγορά PS4, τότε τα 299€ που ανακοίνωσαν ή 309€ (όπως συνηθίζεται για τη χώρα μας) σίγουρα αποτελούν δελεαστική πρόταση για να παίξετε όλα τα εκπληκτικά παιχνίδια, που έχει η βιβλιοθήκη του PS4. Επιπρόσθετα, μπορεί να μη φτάνει τα 4K, που θα προσφέρει το PS4 Pro, όμως θα είναι συμβατό με την HDR λειτουργία, όπως και το standard μοντέλο, για όσους διαθέτουν HDR τηλεοράσεις.

Προφανώς, θα μείνουν στο στοκ καταστημάτων τα αρχικά μοντέλα, οπότε ενδέχεται να βρείτε το PS4 Slim στα 309€ και φθηνότερα το standard μοντέλο. Ανεξαρτήτως διαφοράς στην τιμή, θα λέγαμε να προβείτε στην αγορά του Slim μοντέλου, ανάμεσα στα δύο, καθώς το μικρότερο επίπεδο θορύβου και η μικρότερη κατανάλωση ενέργειας είναι σημαντικά στοιχεία και ατού της νέας συσκευής.

To PlayStation 4 Slim προτείνεται σίγουρα ως αγορά σε όσους δεν έχουν αγοράσει ακόμα κάποια κονσόλα νέας γενιάς. Το PS4 βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και διαθέτει εκπληκτική βιβλιοθήκη παιχνιδιών, ενώ η πρόταση του Slim στα 309€ είναι άκρως δελεαστική.

Το PlayStation 4 Slim (CUH-2000) θα κυκλοφορήσει στις 15 Σεπτεμβρίου 2016 με επίσημη τιμή τα 299€.

Ακολουθεί το επίσημο Δελτίο Τύπου από την Sony:

«ΤΟ ΛΕΠΤΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΥΤΕΡΟ PLAYSTATION®4 ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ SONY INTERACTIVE ENTERTAINMENT

Η Sony Interactive Entertainment (SIE) ανακοίνωσε ότι ένα νέο λεπτότερο και ελαφρύτερο σύστημα ψυχαγωγίας PlayStation®4 (PS4™) (σειρά CUH-2000) με σκληρό δίσκο χωρητικότητας 500GB θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη, την Ιαπωνία και τη Βόρια Αμερική από τις 15 Σεπτεμβρίου 2016.

Η εσωτερική αρχιτεκτονική του νέου συστήματος PS4 έχει διαφοροποιηθεί με αποτέλεσμα τη μείωση του όγκου της συσκευής κατά τουλάχιστον 30% σε σύγκριση με παλιότερα μοντέλα, και του βάρους του κατά 25% συγκριτικά με το πρώτο μοντέλο (σειρά CUH-1000) και 16% σε σχέση με το τρέχον μοντέλο (σειρά CUH-1200). Επίσης, το νέο μοντέλο PS4 είναι πιο αποτελεσματικό ενεργειακά, καθώς η κατανάλωση ρεύματος έχει μειωθεί άνω του 34% και του 28% σε σύγκριση με το πρώτο και το τρέχον μοντέλο αντίστοιχα.

Ο σχεδιασμός του νέου συστήματος κληρονομεί στοιχεία από τα κεκλιμένα σώματα των προηγούμενων μοντέλων, με τα εμπρόσθια και πίσω τμήματα της συσκευής να κάμπτονται ελαφρά. Οι έντονες γωνίες έχουν συντμηθεί και έχουν γίνει πιο καμπύλες, δίνοντας μια πιο «λεία» αίσθηση που θα προσελκύσει μια ευρύτερη γκάμα κοινού. Η νέα λιτή εμφάνιση, το ανανεωμένο φινίρισμα και το λογότυπο της οικογένειας του PlayStation στο κέντρο της άνω επιφάνειας, του επιτρέπει να ταιριάζει σε οποιοδήποτε σημείο κι αν τοποθετηθεί.

Επιπρόσθετα, με το βλέμμα στο μέλλον της τεχνολογίας απεικόνισης, όλα τα συστήματα PS4, συμπεριλαμβανομένου του νέου λεπτότερου μοντέλου και του PlayStation®4 Pro, θα υποστηρίζουν τεχνολογία απεικόνισης HDR (Υψηλού Δυναμικού Εύρους/High Dynamic Range), η οποία επιτρέπει την ακριβέστερη αναπαραγωγή των φωτεινών και σκοτεινών αποχρώσεων, ενώ παράλληλα απεικονίζεται μια ευρύτερη γκάμα χρωμάτων. Οι χρήστες που διαθέτουν τηλεόραση συμβατή με HDR θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τα υποστηριζόμενα παιχνίδια και άλλο ψυχαγωγικό περιεχόμενο με ακόμη πιο ρεαλιστική και ζωντανή απεικόνιση και κατά το δυνατό πιο κοντινή στον τρόπο που το ανθρώπινο μάτι βλέπει τον πραγματικό κόσμο.

Προσεγγίζοντας τον τρίτο χρόνο μετά το λανσάρισμά του, η συλλογή των διαθέσιμων παιχνιδιών για PS4 είναι πλουσιότερη παρά ποτέ και θα συνεχίσει να επεκτείνεται με ιδιαίτερα αναμενόμενους τίτλους τόσο από συνεργαζόμενες εταιρείες ανάπτυξης και έκδοσης, όσο και από τα Worldwide Studios της SIE. Ορισμένα μόνο από αυτά είναι τα: FINAL FANTASY XV (SQUARE ENIX CO., LTD.), Gravity Rush 2, Horizon Zero Dawn (SIE WWS), Persona 5 (ATLUS CO.,LTD.), Ryu Ga Gotoku 6 Inochi no Uta. (SEGA Games Co., Ltd.), The Last Guardian (SIE WWS), Thumper (Drool), Touhou Shinpiroku ~ Urban Legend in Limbo. (SUNFISH Co., Ltd.).

Η SIE παραμένει προσηλωμένη στην επέκταση του οικοσυστήματος του PS4, μέσω της εισαγωγής νέων λειτουργιών όπως το HDR, της κυκλοφορίας νέων υψηλής ποιότητας αποκλειστικών παιχνιδιών, της προώθησης της καινοτομίας στο gaming με το PlayStation®VR, και τη δημιουργία online υπηρεσιών που προσφέρονται στο PlayStationTM Network.»




σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης