Η τηλεόραση είναι η κεντρική συσκευή σε κάθε σαλόνι. Είτε bingaρεις σειρές είτε παίζεις παιχνίδια, μόνος ή με παρέα όλη η φάση είναι γύρω από την τηλεόραση σου. Διάβασε τον απόλυτο οδηγό για να βρεις την ιδανική τηλεόραση για το σαλόνι σου!

Η σωστή αγορά τηλεόρασης είναι βασική. Στο σαλόνι μας περνάμε αρκετές ώρες και είναι βασικός χώρος της οικιακής διασκέδασης. Ειδικά αν δουλεύεις από το σπίτι ένας καλός χώρος αναψυχής είναι κρίσιμος. Όπως και στους υπολογιστές έτσι και στις τηλεοράσεις η τεχνολογία τρέχει. Αυτό σημαίνει ότι θα βρεις πολλά ανταγωνιστικά μοντέλα σε ένα μεγάλο εύρος τιμών και με πολλά χαρακτηριστικά. Σημασία έχει να επικεντρωθείς στα βασικά χαρακτηριστικά που έχουν σημασία για σένα ώστε η έρευνα αγοράς σου να είναι ευκολότερη και αποδοτική. Αρχικά σημείωσε ότι αν επιλέξεις κάποιο μεγάλο κατασκευαστή όπως Samsung, Sony, LG θα χρειαστείς λιγότερο ψάξιμο αφού οι συσκευές τους είναι πάντα leaders στις κατηγορίες τους. Αν ψάχνεις οικονομικότερες μάρκες καλό θα είναι να διπλοτσεκάρεις τις προδιαγραφές τους και να διαβάσεις κριτικές online.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώτο βήμα είναι να εξετάσεις τον χώρο σου. Αν η νέα σου αγορά πρόκειται να αντικαταστήσει παλιότερη τηλεόραση πάρε λίγο χρόνο και σκέψου τι σου λείπει από αυτήν που έχεις, ώστε να ξέρεις τι αναζητάς. Επίσης μέτρησε προσεκτικά τον διαθέσιμο χώρο εγκατάστασης και το έπιπλο που ήδη έχεις. Δεν είναι καθόλου ευχάριστο να καταλάβεις εκ των υστέρων ότι η νέα σου τηλεόραση δεν χωράει σωστά! Αν όμως φτιάχνεις ένα νέο χώρο μην διστάσεις να διαλέξεις πρώτα την ιδανική τηλεόραση και να στήσεις τον χώρο γύρω της!

Μιλώντας για ιδανική τηλεόραση να πούμε μια βασική αρχή, όσο μεγαλύτερη τόσο καλύτερα. Κανείς δεν είπε ποτέ «αν ήταν 10 ίντσες μικρότερη θα ήταν καλύτερα»! Το μέγεθος οθόνης όμως επηρεάζεται και από την απόσταση θέασης, δηλαδή το μέγεθος του σαλονιού σου. Ο στόχος είναι να βλέπεις σωστά και άνετα! Αν η απόσταση καναπέ τηλεόρασης είναι δύο μέτρα και κάτω πρέπει να κινηθείς ανάμεσα στις 40 με 45 ίντσες. Από τα δύο μέχρι τα σχεδόν τρία μέτρα απόσταση θέασης έχεις ένα μεγάλο εύρος από 50 έως 70 ίντσες. Ενώ από τα 3,20 μέτρα και πάνω κοιτάς για 75 ίντσες και μεγαλύτερες. Και για να εφαρμόσεις την βασική αρχή, ανάλογα την απόσταση επιλέγεις την μεγαλύτερη δυνατή τηλεόραση που επιτρέπει το budget σου! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημαντική απόφαση είναι και το πως σκέφτεσαι να την εγκαταστήσεις. Παραδοσιακά οι τηλεοράσεις πατάνε σε συγκεκριμένο έπιπλο. Με τις νέες σχεδιαστικές επιλογές όμως που οι οθόνες είναι λεπτές και ενίοτε με σχεδόν ανύπαρκτο πλαίσιο η επιτοίχια εγκατάσταση όχι μόνο είναι εύκολη είναι και αισθητικά υπέροχη αφού πολλές τηλεοράσεις στον τοίχο μοιάζουν με έργα τέχνης!

Πάμε στα τεχνικά χαρακτηριστικά τώρα. Πρώτα η ανάλυση, το full HD ανήκει στο παρελθόν κοιτάς για μια τηλεόραση 4Κ. Αν έχεις το budget μπορείς να σκεφτείς και μια 8Κ αλλά να ξέρεις ότι δεν υπάρχει ακόμα αρκετό περιεχόμενο για να την αξιοποιήσεις πλήρως. Πρόσεξε! Αλλάζοντας μια full HD τηλεόραση με μια 4Κ παράλληλα πρέπει να αλλάξεις και την HDMI καλωδίωση σου ώστε να υποστηρίζει τα νέα πρότυπα. Οι δύο κεντρικές τεχνολογίες προβολής είναι ο οθόνες LED και OLED. Η τεχνολογία OLED πετυχαίνει εξαιρετική αντίθεση για σωστά μαύρα και ζωντανά χρώματα. Αν συγκρίνεις δίπλα δίπλα τις δυο τεχνολογίες η OLED κερδίζει. Αυτό δεν σημαίνει ότι μια LED TV δεν είναι καλή απλά η OLED είναι καλύτερη. Υπάρχει μια διαφορά τιμής που παίζει ρόλο, αν το έχεις πας για OLED. Διαφορετικά υπάρχουν τόσα καλά μοντέλα LED που θα απολαμβάνεις άνετα το περιεχόμενο σου.

Συνεχίζοντας προφανώς μιλάμε για Smart TV και μόνο! Αν είσαι χρήστης Apple θα πρέπει να δεις ποιες είναι συμβατές με Siri και Apple TV αν θες να έχεις την απόλυτη εμπειρία Apple. Αν ανήκεις στον κόσμο του Android έχεις πολλές επιλογές. Προφανώς αν έχεις Samsung smartphone και Samsung Smart TV θα έχεις απίστευτο Integration και εύκολα setup αλλά ο ανοιχτός κώδικας του android σημαίνει ότι δεν περιορίζεσαι! Τέλος μην αμελήσεις το θέμα συνδεσιμότητας. Θες σίγουρα 4 HDMI θύρες και USB!

Pro Tip 1: ζήτα να δεις το χειριστήριο των τηλεοράσεων που σου αρέσουν, τα νέα smart remotes είναι μικρότερα και με νέο τρόπο χρήσης.

Pro Tip 2: Πέρα από wifi προτίμησε τηλεόραση που να επιτρέπει και ethernet σύνδεση για ιδανικό streaming.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης