Ένα από τα πιο εντυπωσιακά εκθέματα της LG στην έκθεση IFA 2019 στο Βερολίνο ήταν ο «καταρράκτης», LG Falls. Μια τεράστια επιφάνεια που καλύπτεται από 260 OLED πάνελ με μήκος 20 μέτρα και 6 μέτρα ύψος!

Από τα 260 πάνελ, τα 112 είναι 55 ιντσών και επίπεδα, ενώ τα υπόλοιπα είναι εύκαμπτα για να σχηματίσουν μια εντυπωσιακή αψίδα πάνω από τα κεφάλια των θεατών.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα βίντεο της επίδειξης φυσικά απεικόνιζαν με ασύλληπτη λεπτομέρεια ερήμους και ζούγκλες, διάφορους φωτισμούς και θάλασσες με ήχο που γέμιζε τις αισθήσεις.

Δείτε τον «καταρράκτη» της LG:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Το LG OLED Falls είχε κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην έκθεση CES στο Las Vegas και μερικούς μήνες μετά ήρθε και στην Ευρώπη.
 

Φυσικά, δεν διατίθεται για οικιακή χρήση (ακόμη!), αλλά χρησιμοποιείται ως επίδειξη για τα OLED πάνελ της εταιρείας που δεν απαιτούν φυσικά οπίσθιο φωτισμό, όπως τα LCD, αλλά είναι αυτοφωτιζόμενα, ενώ διατηρείται πολύ λεπτό πάχος και παράλληλα είναι ευκολότερη η κατασκευή ενός εύκαμπτου πάνελ αυτού του είδους.

Η πρώτη εμπορική χρήση εύκαμπτου OLED panel έρχεται με την LG Signature OLED TV R, την τυλισσόμενη τηλεόραση της LG των 65 ιντσών, που μπορεί και… κρύβεται μέσα στη βάση της!

 

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης