Με μια κίνηση έκπληξη η Nvidia ανακοίνωσε τη νέα της ναυαρχίδα, την Titan V. την ισχυρότερη κάρτα όλων των εποχών. Η νέα κάρτα ενσωματώνει τον επεξεργαστή γραφικών Volta GV100, που βρίσκεται και στην «καρδιά» του Tesla V100, της ισχυρότερης GPU για data centers.

To GV100 είναι μια multi-chip μονάδα επεξεργασίας, που περιλαμβάνει τη GPU, και τρεις στοίβες μνήμης HBM2. Η κάρτα διαθέτει 12GB μνήμης, τα οποία υπάγονται σε ένα interface εύρους 3072-bit. Η GPU έχει κατασκευαστεί με την διαδικασία FinFet+ στα 12nm από την TSMC φτάνοντας έτσι στα άκρα τις προδιαγραφές πυριτίου του GV100.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαθέτει τον εκπληκτικό αριθμό των 5.120 CUDA Cores, μαζί με 640 πυρήνες Tensor που εξειδικεύονται στην επιτάχυνση, κατασκευή αλλά και εκπαίδευση νευρωνικών δικτύων. Οι CUDA cores κατανέμονται ανάμεσα σε 80 multiprocessors, ενώ ο αριθμός των Texture Units φτάνει τα 320.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο χρονισμός του πυρήνα είναι στα 1.200 MHz ενώ σε λειτουργία Boost μπορεί να φτάσει τα 1455MHz. H HBM2 μνήμη είναι χρονισμένη στα 850 MHz το οποίο μεταφράζεται σε ένα bandwidth της τάξης των 652.8GB/s. H κάρτα τροφοδοτείται από ένα συνδυασμό υποδοχών 6-pin και 8-pin με την ονομαστική κατανάλωση να φτάνει τα 250 Watt.

Οι έξοδοι περιλαμβάνουν τρεις υποδοχές Display Port και μια HDMI. Η τιμή της ΤΙΤΑΝ V όπως θα περιμένατε άλλωστε είναι εξαιρετικά υψηλή, αφού κοστίζει $2.999 και διατίθεται αποκλειστικά μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος της εταιρείας.

Πηγή: gr.pcmag.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης