H Apple ανακοίνωσε για πρώτη φορά εδώ και 4 χρόνια ένα νέο iPod touch, το οποίο θα τροφοδοτείται από τον ίδιο επεξεργαστή με αυτόν του iPhone 7, το A10 Fusion chip, ενώ θα ενσωματώνει 256GB αποθηκευτικού χώρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για το πρώτο iPod που βλέπουμε από την Apple από το 2015, που είχε κυκλοφορήσει η 6η γενιά. Κατά τ’ άλλα φαίνεται ότι το iPod touch θα παραμείνει απαράλλακτο, καθώς θα διαθέτει και πάλι οθόνη 4 ιντσών με αρκετά παχύ πλαίσιο, home button, αλλά και κάμερες.

Παρόλο που η “ιπποδύναμη” του νέου iPod touch θα φτάνει μόλις αυτή του iPhone 7, το A10 θα μπορεί να προσφέρει λειτουργίες, όπως ομαδικές κλήσεις στο FaceTime και χρήση των εφαρμογών επαυξημένης πραγματικότητας μέσω του ARKit της Apple, που δεν είχαμε δει ξανά σε iPod touch. Η εταιρεία αναφέρει ότι η νέα έκδοση θα προσφέρει δύο φορές ταχύτερες επιδόσεις επεξεργαστή και τρεις φορές ταχύτερη επεξεργασία γραφικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Apple θα λανσάρει τη συνδρομητική gaming υπηρεσία, Apple Arcade, την οποία θα υποστηρίζει η νέα συσκευή. Οι ελάχιστες αλλαγές συντελούν στη διατήρηση της χαμηλής σχετικά τιμής, φρεσκάροντας παράλληλα τα αναγκαία σημεία.

Η τιμή του όσον αφορά την αμερικανική αγορά, όπου και είναι άμεσα διαθέσιμη η συσκευή, διαμορφώνεται ως εξής:

  • iPod touch (2019) –  32GB: 199 δολάρια
  • iPod touch (2019) – 128GB: 299 δολάρια
  • iPod touch (2019) – 256GB: 399 δολάρια

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης