Η Apple έχει παραδεχτεί στο παρελθόν ότι ο Mac Pro του 2013 ήταν ένα λάθος κι ότι το επόμενο στάδιο στη σειρά επαγγελματικών ηλεκτρονικών υπολογιστών θα επέστρεφε με ουσιώδεις βελτιώσεις.

Αν και ο νέος σχεδιασμός είναι ολοκαίνουργιος, θυμίζει λίγο τον κλασικό σχεδιασμό… τρίφτη της Apple. To εσωτερικό έχει σχεδιαστεί για τη βέλτιστη ευελιξία, που αποτελούσε μειονέκτημα για το προηγούμενο μοντέλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νέος επεξεργαστής Intel Xeon στο Mac Pro θα έχει έως 28 πυρήνες, με έως 300W ισχύ και ψύξη “βαριάς χρήσης”, ώστε να μπορεί να ψύχει, ενώ ο επεξεργαστής θα παραμένει σε φουλ επιδόσεις κάθε στιγμή. Η μνήμη μπορεί να φτάσει έως και… 1,5ΤΒ αναφέρει η Apple. Θα έχει 8 εσωτερικές PCI Express θύρες με τις τέσσερις από αυτές να είναι διπλές. Δυο USB-C και δύο USB-A θα βρίσκονται στο μπροστινό μέρος.

Με αυτό το Mac Pro, η Apple θα λανσάρει μια ειδική επέκταση, που αποκαλεί MPX Module. Πρόκειται για μια τεράστια PCIe κάρτα που χωρά 2 κάρτες γραφικών, έχει δική της ψύκτρα, αλλά και θύρα Thunderbolt 3 στο κάτω μέρος για επιπλέον ισχύ/τρόπο συνδεσιμότητας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τροφοδοτικό φτάνει τα 1.4kW. Τρεις ανεμιστήρες βρίσκονται στο μπροστινό μέρος, πίσω από αλουμινένιο πλαίσιο ενώ η Apple υποστηρίζει ότι το μηχάνημα είναι ιδιαίτερα αθόρυβο.

Το νέο Mac Pro θα κυκλοφορήσει φέτος το φθινόπωρο. Η βασική έκδοση θα ενσωματώνει επεξεργαστή 8-πύρηνο Intel Xeon, 32GB RAM, 256GB SSD και κάρτα γραφικών Radeon Pro 580X. Η τιμή θα ξεκινά στα 5.999 δολάρια.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης