Η Sony είναι εξαιρετικά περήφανη που ανακοινώνει ότι η ποιότητα και η καινοτομία της αναγνωρίστηκαν για άλλη μια φορά στα δημοφιλή βραβεία Expert Imaging και Sound Association Awards. Η Sony κέρδισε συνολικά επτά βραβεία, μέσα στα οποία ήταν η διάκριση της Alpha 1 σε «Φωτογραφική Μηχανή της Χρονιάς», το «Multimedia Smartphone της Χρονιάς» για το Xperia 1 III και ο «Βιντεοπροβολέας Οικιακού Κινηματογράφου» για τον VPL-VW590ES, όσον αφορά στους κλάδους του digital imaging, των κινητών και των οικιακών βιντεοπροβολέων.
 

Η πλήρης λίστα με τα βραβεία της Sony:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
  • EISA Φωτογραφική Μηχανή της Χρονιάς 2021-2022: Alpha 1
  • EISA Photo/Video Camera 2021-2022: Alpha 7S III
  • EISA Standard Φακός 2021-2022: FE 50mm F1.2 GM
  • EISA Ευρυγώνιος Φακός 2021-2022: FE 14mm F1.8 GM
  • EISA Ευρυγώνιος Φακός με Zoom (full-frame) 2021-2022: FE 12-24mm F2.8 GM
  • EISA Multimedia Smartphone της Χρονιάς 2021-2022: Xperia 1 III
  • EISA Βιντεοπροβολέας Οικιακού κινηματογράφου 2021-2022: VPL-VW590ES

EISA Φωτογραφική Μηχανή της Χρονιάς 2021-2022: Alpha 1

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την Alpha 1, οι φωτογράφοι δεν χρειάζεται να σκεφτούν την παραδοσιακή αντιστάθμιση μεταξύ ανάλυσης και ταχύτητας, επειδή αυτή η κάμερα προσφέρει και τα δύο. Στην «καρδιά» της βρίσκεται ο full frame αισθητήρας εικόνας, 50.1 MP, Exmor RS™ CMOS και το σύστημα BIONZ XR™ για εκπληκτική ταχύτητα ανάγνωσης που επιτρέπει συνεχείς λήψεις σε έως 30 fps, χωρίς διακοπές στο ηλεκτρονικό της viewfinder. Το κλείστρο διπλής κίνησης επιτρέπει συγχρονισμό φλας έως και 1/400 δευτερόλεπτα και συγχρονισμό φλας ηλεκτρονικού κλείστρου έως και 1/200 δευτερόλεπτα. Σχεδιασμένη για να είναι μία από τις πιο ευέλικτες φωτογραφικές μηχανές που έχουν κατασκευαστεί ποτέ, η Alpha 1 προσφέρει κορυφαίες δυνατότητες βίντεο στην κατηγορία της με εγγραφή ταινιών έως 8K (7680×4320) 30p 10-bit 4:2:0. Εξοπλισμένη με τις πιο πρόσφατες και ταχύτερες τεχνολογίες για τη μεταφορά δεδομένων, παρέχει ροή εργασίας επαγγελματικού επιπέδου και διευρυμένες δυνατότητες λήψης, που την καθιστούν την καλύτερη επιλογή για τους απαιτητικούς επαγγελματίες.

EISA Photo/Video Camera 2021-2022: Alpha 7S III
 

H Alpha 7S III προσφέρει εκπληκτική ποιότητα βίντεο 4K χωρίς συμβιβασμούς. Η φωτογραφική μηχανή διαθέτει αισθητήρα εικόνας full frame  Exmor R™ CMOS με οπίσθιο φωτισμό, 12.1 megapixel, ο οποίος παρέχει εξαιρετική απόδοση σε υψηλές ευαισθησίες αποδίδοντας ISO 409.600 και ελαχιστοποιημένα εφέ κλείστρου. Η ανάγνωση πλήρους pixel  ή full-pixel επιτρέπει επίσης εξαιρετικά ευκρινή και καθαρά βίντεο χωρίς περικοπή. Σε λειτουργία 4K/60p, η φωτογραφική μηχανή μπορεί να καταγράφει για περισσότερο από μία ώρα[i], ενώ σε αργή κίνηση διατίθενται επίσης 4K/120p και Full HD/240p. Εσωτερικά, η φωτογραφική μηχανή καταγράφει πλάνα 10-bit με υπο-δειγματοληψία χρώματος 4:2:2. Επιπλέον, εξάγει δεδομένα RAW 16-bit σε συμβατή συσκευή εγγραφής μέσω HDMI. Σας επιτρέπει να «καδράρετε» και να παρακολουθείτε τέλεια το θέμα σας με την slide flip οθόνη LCD τύπου 3.0 και ένα κορυφαίο ηλεκτρονικό σκόπευτρο OLED 9.44 εκατομμυρίων κουκίδων. Τέλος, θα πετύχετε τη βέλτιστη ροή εργασίας βίντεο με το S-Cinetone που περιλαμβάνεται[ii], πλήρη συνδεσιμότητα HDMI τόσο για εγγραφή όσο και για επεξεργασία βίντεο, ανθεκτικό AF με τη μοναδική παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο της Sony (Real-time tracking) και την τεχνολογία Eye AF που είναι ιδανική για ερασιτεχνική λήψη από ένα άτομο ή παραγωγές μικρής κλίμακας.
 

EISA Standard Φακός 2021-2022: FE 50mm F1.2 GM
 

Αυτός ο μοναδικός prime φακός συνδυάζει την εξαιρετική ποιότητα εικόνας και ένα πολύ φωτεινό διάφραγμα F1.2 με έναν εξαιρετικά συμπαγή και ελαφρύ σχεδιασμό. Ο πρόσφατα αναπτυγμένος μηχανισμός κυκλικού διαφράγματος 11 λεπίδων και τα μη σφαιρικά στοιχεία (με ενδελεχή έλεγχο για να μην υπάρχουν σφαιρικές αποκλείσεις) συνεισφέρουν στο υπέροχο εφέ bokeh. Οι τέσσερις γραμμικοί μηχανισμοί XD (extreme dynamic) παρέχουν γρήγορη και ακριβή αυτόματη εστίαση και παρακολούθηση. Ενώ, o FE 50mm F1.2 GM είναι εξοπλισμένος με δακτύλιο διαφράγματος που μπορεί να εναλλάσσεται μεταξύ λειτουργίας με κλικ και χωρίς κλικ και είναι ιδανικός για λήψη τόσο φωτογραφιών όσο και βίντεο. Αυτός ο φακός προσφέρει στους δημιουργούς ένα εξαιρετικό εργαλείο για πορτρέτα, φωτογράφηση γάμου, βιντεοσκόπηση και πολλά άλλα.
 

EISA Ευρυγώνιος Φακός 2021-2022: FE 14mm F1.8 GM
 

Αυτός ο εξαιρετικά συμπαγής, μεγάλου διαφράγματος, υπερ-ευρυγώνιος prime φακός, συνδυάζει τα τελευταία επιτεύγματα οπτικής σχεδίασης και τεχνικής κατασκευής της Sony σε έναν ευθύγραμμο φακό 14mm F/1.8, ο οποίος είναι τόσο εύκολος στη μεταφορά σε εξωτερικό χώρο όσο και όσο είναι να χρησιμοποιηθεί στο στούντιο. Το συμπαγές μέγεθος και βάρος του, ωστόσο, δεν θέτουν σε κίνδυνο την υψηλή ποιότητα εικόνας ή την αξιοπιστία που απαιτείται στις δύσκολες συνθήκες. Ο FE 14mm F1.8 GM της Sony αποδίδει εντυπωσιακά καλά αποτελέσματα για τοπία, νυχτερινές λήψεις, αρχιτεκτονική και βιντεοσκόπηση. Το διάφραγμα με 9 λεπίδες και τα μη σφαιρικά μέρη του φακού συμβάλλουν στο ελκυστικό εφέ bokeh, ενώ τα XD Linear Motors παρέχουν γρήγορη και ακριβή αυτόματη εστίαση.
 

EISA Ευρυγώνιος Φακός με Zoom (full-frame) 2021-2022: FE 12-24mm F2.8 GM
 

Ο υπερ-ευρυγώνιος φακός με ζουμ της Sony με μεγάλο διάφραγμα, είναι ένας πραγματικά εκπληκτικός φακός, με αξιοσημείωτη οπτική απόδοση. Η ευκρίνεια του είναι πολύ εντυπωσιακή από άκρη σε άκρη, ακόμη και στο μέγιστο διάφραγμα, εν μέρει χάρις στα μεγαλύτερα οπτικά στοιχεία XA σε φακό που έχουν παραχθεί μέχρι τώρα. Ο φακός είναι επίσης εκπληκτικά συμπαγής, λαμβάνοντας υπόψη τη γωνία θέασης 122° και το μέγιστο φωτεινό διάφραγμα F2.8. Η υψηλή ποιότητα κατασκευής του FE 12-24mm F2.8 GM περιλαμβάνει υδατοαπωθητική επίστρωση φθορίου στο μπροστινό στοιχείο. Οι γραμμικοί μηχανισμοί XD εξασφαλίζουν γρήγορη και ακριβή αυτόματη εστίαση, καθιστώντας αυτόν τον φακό χρήσιμο εργαλείο για φωτογράφους τοπίου, βιντεογράφους και φωτορεπόρτερ.
 

EISA Multimedia Smartphone της Χρονιάς 2021-2022: Xperia 1 III
 

Το Xperia 1 III αναπτύχθηκε από κοινού με τους μηχανικούς του τμήματος φωτογραφικών μηχανών της σειράς Alpha, οι οποίες φημίζονται για την κορυφαία τεχνολογία αυτόματης εστίασης στη βιομηχανία. Το μοντέλο περιλαμβάνει γρήγορο, ακριβές και συνεχές AF σε όλους τους φακούς, καθώς και Real-time Eye AF. Επιπλέον, το Xperia 1 III διαθέτει τον πρώτο μεταβλητό τηλεφακό στον κόσμο, που συνδέεται με αισθητήρα Dual-PD[iii] και OLED οθόνη ανάλυσης 4K με HDR και ρυθμό ανανέωσης 120Hz[iv].
 

Το Xperia 1 III παρουσιάζει ένα πιο εξελιγμένο σύνολο χαρακτηριστικών για φωτογράφους που αναζητούν τέλεια αποτελέσματα εικόνας. Το Xperia 1 III διαθέτει Real-time Tracking, επιτρέποντας στους χρήστες να φωτογραφίζουν τα πιο δύσκολα κινούμενα θέματα με ακριβή εστίαση[v]. Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και του αισθητήρα 3D iToF για τη μέτρηση της απόστασης, η παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο μπορεί να εντοπίσει με ακρίβεια και να εστιάσει σε ένα θέμα και να συνεχίσει να το παρακολουθεί, ακόμα και αν προσωρινά βγει εκτός οπτικού πεδίου. Αυτό συμπληρώνεται ακόμα περισσότερο αφού πρόκειται για το πρώτο smartphone στον κόσμο με μεταβαλλόμενο τηλεφακό σε συνδυασμό με τον αισθητήρα Dual PD, που φτάνει έως και εστιακό μήκος 105 mm – υποβοηθούμενο από γρήγορη αυτόματη εστίαση χάρη στον αισθητήρα Dual PD. Κατά την εναλλαγή μεταξύ 70mm και 105mm[vi], η εστίαση προσαρμόζεται σε μια στιγμή για να αποτυπώσει γρήγορα την ομορφιά στη λεπτομέρεια. Το Xperia 1 III μπορεί επίσης να φτάσει τις εστιακές αποστάσεις 16mm και 24mm για περισσότερη δημιουργική ευελιξία στη λήψη.
 

Εκτός από την ανωτερότητα των φωτογραφικών λειτουργιών του, το Xperia 1 III παρέχει μια πλούσια συλλογή ενσωματωμένων χαρακτηριστικών που συνδέουν την κοινότητα του Xperia με τα πάθη της. Είτε είναι φωτογράφοι, είτε audiophiles, cinephiles, gamers είτε κινηματογραφιστές, η επόμενη γενιά της σειράς Xperia 1 εμπλουτίζει την εμπειρία του χρήστη με την πληθώρα των νέων δυνατοτήτων πολυμέσων – συμπεριλαμβανομένων στερεοφωνικών ηχείων πλήρους εύρους, υποδοχής ακουστικών 3.5 mm, 360 Reality Audio[vii], όπως και νέα, βελτιωμένα χαρακτηριστικά για το Game Enhancer.
 

EISA Βιντεοπροβολέας Οικιακού Κινηματογράφου 2021-2022: VPL-VW590ES

 

 

Ο βιντεοπροβολέας VPL-VW590ES 1.800lm με πραγματική ανάλυση 4K μπορεί να δημιουργήσει έναν πραγματικό οικιακό κινηματογράφο, παρέχοντας την καθαρότητα του 4K, τη βαθιά αντίθεση και τα φωτεινά χρώματα που αναμένονται από τους προβολείς οικιακού κινηματογράφου υψηλής τεχνολογίας. Προσφέρει μια απίστευτα σαφή εμπειρία HDR, χρησιμοποιώντας τον επεξεργαστή εικόνας «X1™ for projector», που είναι βασισμένος στην τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τις τηλεοράσεις της Sony, βελτιστοποιημένες για χαρακτηριστικά εικόνας προβολής. Παρακολουθήστε περιεχόμενο 4K HDR, όπως το οραματιζόταν ο δημιουργός, με το «Dynamic HDR Enhancer» και μέσω του «X1™ for projector» που βελτιστοποιεί την ποιότητα εικόνας HDR μέσω δυναμικής χαρτογράφησης τόνου. Το δυναμικό εύρος επεκτείνεται μέσω της εμβάθυνσης των επιπέδων του μαύρου από την ακριβή ρύθμιση της έντασης της πηγής φωτός, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει τις επισημάνσεις σε όλα τα καρέ, ένα προς ένα.

 


[i] Συνθήκες δοκιμής της Sony

[ii] Απαιτείται λογισμικό κάμερας 2.01 ή νεότερο

[iii] 4K (QFHD: 3840×2160)

[iv] Επιβεβαιωμένο από τη Strategy Analytics’ SpecTRAX Service σε σύγκριση με τα δημοσιευμένα χαρακτηριστικά οθονών για περισσότερα από 18,500 smartphone.

[v] Το αντικείμενο ενδέχεται να μην αναγνωριστεί ανάλογα με το περιβάλλον λήψης.

 

[vi] Το Xperia 1 III διαθέτει 70mm και 105mm εστιακά μήκη στην ίδια περισκοπική κάμερα, συνοδευόμενα με έναν αισθητήρα Dual Photo Diode. Επιβεβαιωμένο από τη Strategy Analytics’ SpecTRAX Service σε σύγκριση με τα δημοσιευμένα χαρακτηριστικά φωτογραφικών επιδόσεων για περισσότερα από 18,500 smartphones.

 

[vii] Το 360 Reality Audio απαιτεί συνδρομή σε συμβατή υπηρεσία αναπαραγωγής μουσικής, όπου όροι  σωστής χρήσης τρίτης εταιρίας, λογαριασμός και χρεώσεις, ίσως είναι απαραίτητα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης