Η Sony ανακοινώνει σήμερα τα WF-1000XM4 – το πιο πρόσφατο ασύρματο μοντέλο της σειράς 1000X. Τα ακουστικά WF-1000XM4 ανεβάζουν στο επόμενο επίπεδο την κορυφαία ακύρωση θορύβου στην κατηγορία  και την ποιότητα ήχου. Φτιαγμένα για να ταιριάζουν σε κάθε αυτί, προσφέρουν μια εξατομικευμένη εμπειρία που προσαρμόζεται σε κάθε κατάσταση.
 

Ακόμη πιο καθαρός ήχος, ακόμη λιγότερος θόρυβος
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα WF-1000XM4 παρέχουν την κορυφαία λειτουργία ακύρωσης θορύβου στην κατηγορία, η οποία τώρα γίνεται ακόμη καλύτερη. Ο πρόσφατα σχεδιασμένος επεξεργαστής V1 που ενσωματώνουν προσφέρει ακόμη καλύτερη ακύρωση θορύβου. Ειδικά σχεδιασμένος από τη Sony, ο ενσωματωμένος επεξεργαστής V1 βελτιώνει ακόμα περισσότερο την ποιότητα της ακύρωσης θορύβου του ήδη αναγνωρισμένου τσιπ QN1e της Sony. Η βελτιωμένη απόδοση ακύρωσης θορύβου και η τεχνολογία Bluetooth® ‘System on Chip’ παρέχουν την υψηλότερου επιπέδου ακύρωση θορύβου της βιομηχανίας, αλλά και χρησιμοποιώντας λιγότερη ισχύ από τον προκάτοχό τους.
 

Τα WF-1000XM4 διαθέτουν υψηλής απόδοσης διπλά μικρόφωνα με αισθητήρα θορύβου για εξαιρετική ακύρωση θορύβου. Έχοντας δύο μικρόφωνα ανίχνευσης θορύβου ανά αυτί – ένα feed-forward και ένα feed-back – ο περιβαλλοντικός θόρυβος γίνεται αντιληπτός και αναλύεται, με αποτέλεσμα την ακύρωση θορύβου υψηλής ακρίβειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας πρόσφατα σχεδιασμένος οδηγός 6 mm με αύξηση 20% στην ένταση του μαγνήτη βελτιώνει επίσης τις δυνατότητες ακύρωσης θορύβου των WF-1000XM4. Η αύξηση του όγκου του μαγνήτη και το διάφραγμα υψηλής συμμόρφωσης δίνουν βελτιωμένη απόδοση σε χαμηλές συχνότητες και ενισχύουν την ακύρωση θορύβου δημιουργώντας ένα σήμα ακύρωσης υψηλής ακρίβειας στο εύρος χαμηλών συχνοτήτων.

Τα πρόσφατα ανεπτυγμένα Earbud Tip για απομόνωση θορύβου προσφέρουν μία βελτιωμένη εφαρμογή στα WF-1000XM4. Τα νέα άκρα του ακουστικού φτιάχνονται από ένα μοναδικό αφρώδες υλικό πολυουρεθάνης που είναι μαλακό και ελαστικό, το οποίο μεγιστοποιεί την επιφάνεια επαφής μεταξύ του άκρου του ακουστικού και του αυτιού. Αυτό εξαλείφει τα κενά για τη μόνωση του ήχου και τη μείωση του θορύβου, καθώς και τη βελτίωση της πρόσφυσης στο κανάλι του αυτιού για πιο σταθερή εφαρμογή.

Ακόμη και μέρες με θυελλώδεις ανέμους θα μείνετε εντελώς βυθισμένοι στην εμπειρία. Η λειτουργία αυτόματης μείωσης θορύβου ανέμου ανιχνεύει πότε υπάρχει άνεμος και καταστέλλει τον θόρυβό του, αυτόματα.

Εξαιρετική ποιότητα ήχου

Τα WF-1000XM4 υποστηρίζουν πλέον ασύρματο ήχο υψηλής ανάλυσης , χάρη στο LDAC, την τεχνολογία κωδικοποίησης ήχου της Sony που έχει υιοθετηθεί από τη βιομηχανία. Το LDAC μεταδίδει περίπου τρεις φορές περισσότερα δεδομένα (με το μέγιστο ρυθμό μεταφοράς 990 kbps) από τον συμβατικό ήχο Bluetooth®, επιτρέποντάς σας να απολαμβάνετε περιεχόμενο με ήχο υψηλής ανάλυσης σε εξαιρετική ποιότητα, όσο πιο κοντά γίνεται στον αντίστοιχο ήχο ενσύρματης σύνδεσης. Χάρη στους ειδικά σχεδιασμένους οδηγούς 6 mm, αναπαράγεται ένας δυναμικός ήχος παρά το μικρό τους μέγεθος και το διάφραγμα υψηλής συμμόρφωσης αναπαράγει ένα πλούσιο εύρος μπάσων. Ο ενσωματωμένος επεξεργαστής V1 βελτιώνει επίσης την ποιότητα του ήχου και μειώνει την παραμόρφωση και επιτρέπει την επεξεργασία μέσω κωδικοποιητή LDAC και το DSEE Extreme™.

Χρησιμοποιώντας το Edge-AI, το DSEE Extreme™  (Digital Sound Enhancement Engine) αναβαθμίζει τα συμπιεσμένα ψηφιακά αρχεία μουσικής σε πραγματικό χρόνο. Αναγνωρίζοντας δυναμικά τα όργανα, τα μουσικά είδη και τα μεμονωμένα στοιχεία κάθε τραγουδιού, όπως φωνητικά ή διαλείμματα, επαναφέρει τον ήχο υψηλού εύρους που χάθηκε κατά τη συμπίεση, για μια πιο πλούσια και πιο ολοκληρωμένη εμπειρία ακρόασης.

Μία ακόμη πιο έξυπνη εμπειρία ακρόασης

Το Speak-to-Chat έλαβε θετικά σχόλια για την καινοτομία του, όταν πρωτοεμφανίστηκε στο μοντέλο ακουστικών κεφαλής, των WH-1000XM4. Η λειτουργία είναι τώρα διαθέσιμη στα WF-1000XM4 και σας επιτρέπει να κάνετε σύντομες συζητήσεις χωρίς να βγάζετε τα ακουστικά . Μόλις μιλήσετε με κάποιον, το Speak-to-Chat διακόπτει αυτόματα τη μουσική και αφήνει τον ήχο του περιβάλλοντος, ώστε να μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια συνομιλία- χρήσιμο αν θέλετε να διατηρήσετε τα ακουστικά σας ενεργοποιημένα ή τα χέρια σας δεν είναι ελεύθερα. Μόλις τελειώσει η συνομιλία σας, η μουσική σας αρχίζει να παίζει ξανά αυτόματα . Το Speak-to-Chat αναγνωρίζει και αντιδρά στη φωνή σας. Βασίζεται στην τεχνολογία Precise Voice Pickup, η οποία συνδυάζει τέσσερα μικρόφωνα και αισθητήρες με προηγμένη επεξεργασία σήματος ήχου.

Η λειτουργία «Quick Attention» είναι διαθέσιμη στα WF-1000XM4, οπότε αν θέλετε να ακούσετε μια ανακοίνωση ή να πείτε κάτι γρήγορα, απλά τοποθετείτε το δάχτυλό σας πάνω από το αριστερό ακουστικό για να μειώσετε την ένταση αμέσως και να αφήσετε τον ήχο του περιβάλλοντος.

Τα WF-1000XM4 διαθέτουν επίσης Adaptive Sound Control, μια έξυπνη λειτουργία που αντιλαμβάνεται πού βρίσκεστε και τι κάνετε-για παράδειγμα, ταξίδι, περπάτημα ή αναμονή- και στη συνέχεια προσαρμόζει τις ρυθμίσεις ήχου περιβάλλοντος για την ιδανική εμπειρία ακρόασης. Μπορείτε να επιλέξετε το Adaptive Sound Control να ξεκινήσει να αναγνωρίζει μέρη που επισκέπτεστε συχνά, όπως το γραφείο σας, το γυμναστήριο ή ένα αγαπημένο καφέ και να προσαρμόσετε τον ήχο που ταιριάζει στην κατάσταση.

Τα ακουστικά έρχονται με υποστήριξη για άμεση παύση και συνέχιση της μουσικής για μια ομαλή εμπειρία. Απλώς αφαιρέστε τα ακουστικά από τα αυτιά σας και η μουσική σταματά χάρη στον αισθητήρα που ανιχνεύει αν φοράτε το ένα ή και τα δύο ακουστικά. Απλά φορέστε τα ξανά και η μουσική ξεκινά ξανά.

Απολαύστε ανώτερη ποιότητα κλήσης

Οι κλήσεις hands-free είναι ακόμη καλύτερες με τα WF-1000XM4 χάρη στην τεχνολογία Precise Voice Pickup. Συνδυάζοντας την τεχνολογία Precise Voice Pickup με μικρόφωνα και αισθητήρα αγωγιμότητας οστών, τα WF-1000XM4 λαμβάνουν τη φωνή σας με σαφήνεια και ακρίβεια για κλήσεις hands-free. Τα μικρόφωνα ακτινοβολίας βαθμονομούνται για να λαμβάνουν μόνο ήχους από το στόμα σας. Με βελτιωμένη αναλογία σήματος προς θόρυβο, θα πιάσουν κάθε λέξη, ακόμα και όταν υπάρχει πολύς θόρυβος γύρω σας. Επιπλέον, ο νέος αισθητήρας αγωγής οστών λαμβάνει μόνο δονήσεις από τη φωνή σας – δεν καταγράφει τον ήχο του περιβάλλοντος – επιτρέποντας ακόμη πιο καθαρή ομιλία κατά την πραγματοποίηση κλήσεων. Η ακύρωση θορύβου κάνει ακόμη καλύτερη την εμπειρία κλήσης σας στα WF-1000XM4 καθώς σας επιτρέπει να ακούτε το άτομο που συνομιλείτε πιο καθαρά, ακόμη και σε θορυβώδεις καταστάσεις.

Ακόμη πιο άνετη εφαρμογή

Από την κυκλοφορία των πρώτων ακουστικών στον κόσμο το 1982 (MDR-E252), η Sony ανέλυσε τεράστιες ποσότητες δεδομένων σχετικά με σχήματα αυτιών από όλο τον κόσμο. Τα ακουστικά WF-1000XM4 είναι το αποτέλεσμα αυτής της έρευνας, συνδυάζοντας ένα σχήμα που ταιριάζει με την κοιλότητα του αυτιού με έναν νέο εργονομικό σχεδιασμό επιφάνειας για πιο σταθερή εφαρμογή.

Τώρα μπορείτε να βρείτε τη σωστή ρύθμιση για τα αυτιά σας με την εφαρμογή Sony | Headphones Connect. Η εφαρμογή σας καθοδηγεί σε μερικές απλές μετρήσεις για να βρείτε το ιδανικό μέγεθος earbud για μείωση θορύβου  για να διασφαλίσετε την καλύτερη ποιότητα ήχου και ελάχιστο εξωτερικό θόρυβο. Τώρα μπορείτε να απολαύσετε με μέγιστη άνεση τον υπέροχο ήχο.

Τα WF-1000XM4 έχουν σχεδιαστεί για να είναι μικρότερα και ελαφρύτερα, αλλά χωρίς συμβιβασμούς. Τα ακουστικά έχουν επανασχεδιαστεί ώστε να είναι 10% μικρότερα από την προηγούμενη γενιά, χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα ήχου ή τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Είναι ελαφριά, ώστε να είναι ο τέλειος σύντροφό σας για πολλές μέρες που βρίσκεστε εκτός σπιτιού, ενώ η θήκη φόρτισης είναι 40% μικρότερη.

Καλύτερο Bluetooth για αδιάκοπη παρακολούθηση
 

Τα WF-1000XM4 είναι ιδανικά για παρακολούθηση τηλεοπτικών εκπομπών, ταινιών και άλλου περιεχομένου. Η προηγμένη ασύρματη σύνδεσή τους συγχρονίζει αυτό που βλέπετε στην οθόνη ακριβώς με αυτό που ακούτε στα ακουστικά σας για πιο ευχάριστη προβολή με ελάχιστη καθυστέρηση.

Η βελτιστοποίηση του αλγορίθμου μετάδοσης με τον ενσωματωμένο επεξεργαστή V1 έχει κάνει τη σύνδεση πιο σταθερή και λιγότερο επιρρεπή σε παραλείψεις ήχου, ακόμη και σε περιβάλλον όπου υπάρχουν παρεμβολές, κάτι που σημαίνει πως τα WF-1000XM4 διαθέτουν μια πιο καθαρή και πιο σταθερή σύνδεση Bluetooth®

Βίωσε εντυπωσιακή αυτονομία και ασύρματη φόρτιση
 

Μπορείτε να ακούτε όλη την ημέρα με τα WF-1000XM4. Μπορείτε να απολαύσετε πλήρη χρήση 8 ωρών από τα ακουστικά σας και άλλες 16 ώρες από τη θήκη τους. Αυτό σημαίνει 24ωρη διάρκεια μπαταρίας κάθε φορά που φεύγετε από το σπίτι σας. Φύγατε βιαστικά? Η γρήγορη φόρτιση 5 λεπτών σάς προσφέρει έως και 60 λεπτά χρόνου ακρόασης και η εφαρμογή Sony | Headphone Connect θα σας ειδοποιήσει όταν η μπαταρία της θήκης φόρτισης πέσει κάτω από το 30%.

Με τα WF-1000XM4 δεν απαιτούνται καλώδια χάρη στην εύκολη ασύρματη φόρτιση μέσω της τεχνολογίας Qi  Μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε ένα smartphone με τεχνολογία Qi, όπως το πιο πρόσφατο μοντέλο Xperia με τη λειτουργία κοινής χρήσης μπαταρίας , για να φορτίσετε τα ακουστικά και τη θήκη φόρτισης.

Ανθεκτικότητα στο νερό
 

Με πιστοποίηση IPX4 για αντοχή στο νερό , οι πιτσιλιές και ο ιδρώτας δεν θα σταματήσουν τα WF-1000XM4 – έτσι μπορείτε να συνεχίσετε να προχωράτε με μουσική. Είτε τρέχετε για να προλάβετε το λεωφορείο στη βροχή, είτε βρίσκεστε σε ένα άνετο γραφείο, αυτά τα ακουστικά θα σας καλύψουν.

Εύκολη σύζευξη & υποστήριξη για voice assistant

Λάβετε βοήθεια hands-free, απλώς πείτε “Hey Google”  ή “Alexa” για να ενεργοποιήσετε τον voice assistant της επιλογής σας. Απολαύστε ψυχαγωγία, συνδεθείτε με φίλους, λάβετε πληροφορίες, ακούστε μουσική, λάβετε ειδοποιήσεις, ορίστε υπενθυμίσεις και πολλά ακόμη.

Τα ακουστικά WF-1000XM4 υποστηρίζουν τη χρήσιμη νέα λειτουργία Fast Pair της Google. Με ένα πάτημα, τα WF-1000XM4 επιτρέπουν γρήγορη, εύκολη σύζευξη Bluetooth με τις συσκευές σας Android. Η λειτουργία Fast Pair της Google σάς επιτρέπει να εντοπίζετε εύκολα τα ακουστικά σας και επίσης να ενημερώνεστε πότε τα έχετε αφήσει ανοικτά και πόση μπαταρία απομένει. Τα ακουστικά έρχονται επίσης με το Microsoft Swift Pair, το οποίο διευκολύνει τη σύνδεση με συσκευές Windows 10.

Τα WF-1000XM4 επιτρέπουν επίσης ρυθμίσεις μέσω διαισθητικής αφής, για γρήγορο και εύκολο έλεγχο της εμπειρίας ακρόασης. Με τα χειριστήρια αφής μπορείτε να ενεργοποιήσετε την ακύρωση θορύβου, τον ήχο περιβάλλοντος, τη λειτουργία “Quick Attention” ή απλά να παραλείψετε, να διακόψετε ή να παίξετε τραγούδια.

Καλύτερα για το περιβάλλον
 

Η συσκευασία των WF-1000XM4 είναι κατασκευασμένη χωρίς πλαστικά και έχει σχεδιαστεί με βάση αρχές σχεδιασμού χαμηλής τοξικότητας, με τη φιλοσοφία «Made to remade» που είναι περισσότερο κοινωνικά υπεύθυνη. Για την παραγωγή χαμηλότερων απορριμμάτων, το 99% της χάρτινης συσκευασίας, εκτός από τις ετικέτες, παράγεται χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα και βιώσιμα υλικά που έχουν αναπτυχθεί ειδικά για τη Sony.

Βυθιστείτε στον ήχο
 

Το 360 Reality Audio, αυτή τη νέα συναρπαστική εμπειρία ήχου, μπορείτε να την απολαύσετε με τα ακουστικά WF-1000XM4, όταν συνδυάζονται με ένα Android™ smartphone/ iPhone που έχει εγκατεστημένη εφαρμογή υπηρεσιών ροής μουσικής . Η εμπειρία ακρόασης 360 Reality Audio σας βυθίζει στη μουσική σαν να είστε ακριβώς μπροστά στον αγαπημένο σας καλλιτέχνη. Οι ακροατές μπορούν να απολαύσουν ένα προσαρμοσμένο, συναρπαστικό μουσικό πεδίο που είναι απόλυτα βελτιστοποιημένο για κάθε μεμονωμένο χρήστη όταν χρησιμοποιούν τα ακουστικά WF-1000XM4 και την εφαρμογή Sony | Headphone Connect .
Μέσα στο κουτί θα βρείτε 3 διαφορετικά μεγέθη Earbud Tips για μείωση θορύβου, αλλά και ένα καλώδιο φόρτισης USB-C.

Διαθεσιμότητα
 

Τα WF-1000XM4 διατίθενται σε Μαύρο και Ασημί χρώμα από τον Ιούνιο του 2021.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης