Η smart πλευρά του running

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016, 16:12
Η smart πλευρά του running
Ασχολείσαι με το τρέξιμο; Προπονείσαι ανελλιπώς και συμμετέχεις σε όλους τους αγώνες; Τώρα μπορείς να παρακολουθείς τις επιδόσεις σου, να μοιράζεσαι τις αποστάσεις, αλλά και τις διαδρομές σου με άλλους. Δεν χρειάζεται να είσαι πρωταθλητής. Αρκεί που σου αρέσει να αθλείσαι, ενώ παράλληλα αγαπάς και την τεχνολογία.

Τι είναι τα activity trackers
Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα activity tracker ή fitness tracker, όπως θα το συναντήσεις αλλιώς. Πρόκειται για εκείνα τα «παράξενα» λουράκια που βλέπεις να φοράνε οι συναθλητές σου και πάντα αναρωτιόσουν τι ακριβώς κάνουν.


Activity Tracker MyKronoz ZeFit2 Wristband Μπλε

Υπάρχουν σε όλα τα μεγέθη, σχήματα και χρώματα. Άλλα είναι πολύ απλά και άλλα πιο εξελιγμένα με οθόνες ενδείξεων και κουμπάκια. Σε κάθε περίπτωση, ο τρόπος λειτουργίας τους είναι ο ίδιος: διαθέτουν ειδικούς αισθητήρες και είναι σε θέση να καταγράφουν τις αποστάσεις που διανύεις, τα βήματα που κάνεις, τις θερμίδες που καις, τους καρδιακούς παλμούς σου και διάφορους άλλους δείκτες της δραστηριότητάς σου. Μάλιστα κάποια καταγράφουν ακόμα και τον ύπνο σου.

Κάποια activity trackers λειτουργούν αυτόνομα και κάποια άλλα πρέπει να είναι συνδεδεμένα με το κινητό σου τηλέφωνο ασύρματα (που σημαίνει ότι θα πρέπει να έχεις και το smartphone μαζί σου). Έτσι, μέσω του συνοδευτικού app, επιλέγεις τη δραστηριότητα που θα κάνεις (τρέξιμο, περπάτημα, ποδήλατο, γυμναστική κλπ.) και ξεκινάς. Μπορείς θα θέτεις στόχους τους οποίους θα προσπαθήσεις να φτάσεις και να ξεπεράσεις, ενώ το app διατηρεί αναλυτικά στατιστικά στοιχεία της προόδου σου, αλλά και τις διαδρομές που έχεις κάνει, τις οποίες μπορείς να δεις επάνω σε χάρτη. Όλα αυτά τα στοιχεία μπορείς να τα μοιραστείς με φίλους και συναθλητές.


Activity Tracker FitBit Flex Wristband Πορτοκαλί FB401TE-EU

Διάλεξε αυτό που σου ταιριάζει
Στα καταστήματα Public μπορείς να βρεις μια μεγάλη γκάμα από activity trackers για απλή χρήση, έως πολύ εξελιγμένα για πιο… συνειδητοποιημένους runners. Μάλιστα, κάποια μοντέλα είναι και αδιάβροχα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέσα στο νερό, όπως το Garmin Vivo Smart. Άλλα διαθέτουν και δυνατότητα προβολής ειδοποιήσεων για εισερχόμενα μηνύματα και τηλεφωνικές κλήσεις όπως το Samsung Gear Fit 2, ενώ άλλα παρακολουθούν τη δραστηριότητά σου είτε τρέχεις, είτε… κοιμάσαι, όπως για παράδειγμα το Fit Bit Flex Wristband FB401VT-EU.


Μπορείς να βρεις όλα τα προϊόντα αυτά και άλλα πολλά στα Public, πατώντας ΕΔΩ.Garmin Vivofit Fitness Κόκκινο Wristband

Τέλος, επειδή το τρέξιμο είναι ένα μοναχικό άθλημα, τι καλύτερο από το να ακούς την αγαπημένη σου μουσική την ώρα που αθλείσαι; Για το σκοπό αυτό θα χρειαστείς ακουστικά, αλλά και ειδικές θήκες για το smartphone σου. Δες όλα τα ακουστικά / hands free των καταστημάτων Public, ενώ στην κατηγορία Bluetooth, μπορείς να βρεις στερεοφωνικά ασύρματα ακουστικά για να μην σε ενοχλούν τα καλώδια. Ειδικές θήκες και περιβραχιόνια για το κινητό σου, αλλά και… σκουφιά με ενσωματωμένο handsfree(πανέξυπνη ιδέα) για να μην… ξεπαγιάζεις, μπορείς επίσης να βρεις στα Public.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016, 16:12