H Samsung επιβεβαίωσε ότι θα σταματήσει την παραγωγή των Blu-ray players, καθώς δεν έχει προβεί σε ανακοίνωση νέου player από το UBD-M9500 4K player στη CES 2017.

To τελευταίο Blu-ray player της εταιρείας ήταν αρκετά ποιοτικό και πλούσιο σε χαρακτηριστικά, όμως οι πτωτικές πωλήσεις των φυσικών μέσων (Blu-ray / UHD Blu-ray) οδήγησαν σε χαμηλές πωλήσεις του player.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα εποχή του streaming έχει οδηγήσει στη δραματική πτώση των πωλήσεων DVD και Blu-ray με τις παγκόσμιες πωλήσεις των Blu-ray players να φτάνουν τα 72,1 εκατ. το 2017 και προβλέπεται να φτάνουν τα 68 εκατ. το 2023, σύμφωνα με αναλυτές.

Στην έκθεση CES 2019 ανακοινώθηκαν μόλις 3 νέα Blu-ray players και η προτίμηση για το streaming έναντι των φυσικών μέσων έγινε ακόμη πιο εμφανής, όμως εταιρείες σαν τη Sony και την Panasonic ακόμη προσπαθούν να καινοτομήσουν στη συγκεκριμένη αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα φυσικά μέσα προσφέρουν ακόμη κάποια προτερήματα έναντι του streaming, καθώς προσφέρουν ασυμπίεστο ήχο και εικόνα, ενώ προσφέρουν και επιπλέον ειδικά χαρακτηριστικά ή ακόμη και upscale για το περιεχόμενο που είναι σε 1080p.

Η τάση δείχνει ότι τα φυσικά μέσα θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε πτώση έως ότου υπάρξει μια ισορροπία με σαφώς μεγαλύτερο μερίδιο για το streaming, το οποίο προσφέρει αξεπέραστες ευκολίες για τον χρήστη και βρίσκεται σε ανοδική πορεία.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης