Η Alphabet, η μητρική εταιρεία της Google, ενδιαφέρεται για την εξαγορά της Fitbit, που εξειδικεύεται στα wearables. Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες από το Reuters, η Google υπέβαλλε νέα επίσημη προσφορά για την εταιρεία των wearables. Παρ’ όλα αυτά δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση ότι η προσφορά θα οδηγήσει σε οποιαδήποτε συμφωνία ακόμη, ενώ δεν έγινε γνωστό ούτε το ποσό.

Η ενδεχόμενη απόκτηση της Fitbit μπορεί να σημαίνει για την Google επιτέλους ότι θα μπορεί να κατασκευάσει δικές της wearable συσκευές, όπως ένα Pixel Watch και να αποκτήσει μερίδιο στην αγορά των wearables. Προς το παρόν, η εταιρεία παρέχει μόνο το λειτουργικό Wear OS σε τρίτους και θα μπορούσε έτσι να μπει στην αγορά του hardware.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόλις έγινε γνωστή η προσφορά, οι μετοχές της Fitbit ανέβηκαν κατά 30%. H εταιρεία είχε δει μειωμένο το ενδιαφέρον των επενδυτών, έπειτα από τις απογοητευτικές πωλήσεις των προϊόντων Versa Lite και Versa 2.

Η Google είχε εξαγοράσει τον Ιανουάριο τα Fossil smartwatches προς 40 εκατ. δολάρια, αλλά ακόμη δεν έχει ανακοινώσει τα σχέδιά της γι’ αυτό.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης