Δεν ξέρουμε τι προκαλεί περισσότερα ερωτηματικά: το ότι η νέα (κορυφαία ομολογουμένως) οθόνη της Apple, Pro Display XDR, έρχεται ΧΩΡΙΣ βάση και κοστίζει 4.999 δολάρια ή ότι η βάση της  κοστίζει 999 δολάρια. Πάντως κάποιος μέσα στην εταιρεία πρέπει να έχει πολύ ιδιαίτερο χιούμορ.

Η Apple χθες παρουσίασε στο πλαίσιο της WWDC 2019 τα νέα της προϊόντα. Μαζί με τον ολοκαίνουργιο Mac Pro (μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ) αποκάλυψε και τη νέα απίστευη οθόνη της, Pro Display XDR.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο φθηνότερος Mac Pro θα ξεκινά από τα 5.999 δολάρια, με την οθόνη να έχει 4.999 δολάρια και η βάση της ακόμα 999 δολάρια. To The Verge υπολόγισε ότι ο κορυφαίος Mac Pro θα κοστίζει κάτι παραπάνω από 33.000 δολάρια.

Φυσικά, αυτό που τράβηξε τις εντυπώσεις ήταν η τιμή του stand της οθόνης, ενώ υπήρξε αντίδραση από το κοινό που παρακολουθούσε ζωντανά την παρουσίαση.

Το monitor stand των 999 δολαρίων

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Twitter αμέσως πήρε φωτιά, καθώς χρήστες έγραψαν τα παρακάτω σχόλια:
 
“Εγκληματική κίνηση να μην συμπεριλάβουν τη βάση στα 4.999 δολάρια.”

“Δεν καταλαβαίνω αν η Apple τρολάρει με το stand των 1.000 δολαρίων ή απλά έχουν αυταπάτες”

“Αναρωτιέμαι αν θα πληρώσω περίπου δυο δόσεις για την υποθήκη μου ή με τα ίδια λεφτά θα αγοράσω ένα monitor stand από την Apple!”

“Αν η Apple θέλει να μου πουλήσει ένα stand στα 999 δολάρια, θα πρέπει να μπορεί να σταματάει τον χρόνο ή κάτι τέτοιο.”

Παρά την πολύ όμορφη μεταλλική του εμφάνιση, τη μαγνητική επαφή για την οθόνη Pro Display XDR, αλλά και τη δυνατότητα ρύθμισης γωνίας κλπ., δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο γιατί κοστολόγησε τόσο η Apple την βάση για την οθόνη της.

Επίσης, η εταιρεία δεν επιτρέπει τη χρήση βάσης τρίτων κατασκευαστών, εκτός εάν αγοράσετε και αντάπτορα VESA, ο οποίος όμως κοστολογείται και πάλι με ιδιαίτερο τρόπο από την εταιρεία στα… 199 δολάρια αυτήν τη φορά.

Ενδεχομένως η Apple να θέλει να “ρεφάρει” με αυτές τις τιμές για τις χαμηλότερες πωλήσεις που αναμένονται ή ίσως να χρησιμοποιεί το μάρκετινγκ με ευφάνταστους τρόπους.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης