Η Apple ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το νέο MacBook Pro την επόμενη εβδομάδα και υπάρχει πιθανότητα να έχει αφαιρέσει τη θύρα USB.

Έχει αναφερθεί ότι η Apple ετοιμάζει νέο μεγάλο event για τις 27 Οκτωβρίου, όπου αναμένεται να παρουσιάσει τα νέα Mac, συμπεριλαμβανομένου και του επανασχεδιασμένου premium laptop της, MacBook Pro.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός των βελτιωμένων χαρακτηριστικών, το MacBook Pro δεν έχει αλλάξει ριζικά εδώ και χρόνια. Φήμες όμως, αναφέρουν ότι το νέο μοντέλο της σειράς θα έχει υποστεί ολικό επανασχεδιασμό, συμπεριλαμβάνοντας μια δεύτερη οθόνη touch στο πάνω μέρος του πληκτρολογίου, που θα αντικαθιστά τα function keys.

Αναμένεται να έρθει με το Touch ID, την τεχνολογία αναγνώρισης αποτυπώματος, που χρησιμοποιείται στα iPhones, ώστε να ξεκλειδώσουν οι χρήστες τη συσκευή με τον αντίχειρά τους. Επίσης πιθανόν να είναι λεπτότερο από τον προκάτοχό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τελευταίες φήμες λένε ότι η Apple σκοπεύει να αφαιρέσει τις παραδοσιακές USB θύρες, αλλά και την μαγνητική θύρα φόρτισης MagSafe και να τις αντικαταστήσει όλες με USB-C θύρες, όπως είναι και στη σειρά MacBook.

Η USB-C είναι ταχύτερη από τον προκάτοχό της, αλλά η αλλαγή θα επιφέρει πολλούς πονοκεφάλους στους χρήστες, αναγκάζοντάς τους να αντικαταστήσουν τα παλιά καλώδια ή να αγοράσουν μετατροπείς. Βέβαια, η Apple δεν είχε ποτέ κάποιο θέμα με το να δυσκολεύει τους χρήστες με τέτοιες αλλαγές.

Η εταιρεία παρατά standars που θεωρεί απαρχαιωμένα από τις δισκέτες μέχρι τα CD drives. Πιο πρόσφατα, η εταιρεία αποφάσισε να αφαιρέσει τη θύρα jack των ακουστικών από το iPhone 7, αναγκάζοντας έτσι του χρήστες είτε να χρησιμοποιήσουν ασύρματα ακουστικά ή μετατροπέα. Βέβαια, δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι η Apple θα θελήσει να αφαιρέσει τη θύρα των ακουστικών και από το MacBook Pro.

Το ιαπωνικό site αναφέρει επίσης ότι η Apple σκοπεύει να σταματήσει τα 11-ιντσα MacBook Air, αντικαθιστώντας το με το μοντέλο των 13,3 ιντσών. Θα μάθουμε περισσότερα στις 27 Οκτωβρίου.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης