Απ’ ό,τι φαίνεται σχεδόν όλοι οι κινέζοι κατασκευαστές τηλεφώνων έκαναν το επόμενο βήμα στην αγορά των τηλεοράσεων. Μετά τις Huawei, Honor και Xiaomi, βλέπουμε και τη OnePlus να παρουσιάζει επίσημα τη δική της πρόταση: OnePlus TV.

Η συσκευή έχει σκοπό να προσφέρει στον χρήστη μια απρόσκοπτη εμπειρία ψυχαγωγίας ανάμεσα στην τηλεόραση και στο smartphone OnePlus. Πρόκειται για πάνελ 55 ιντσών QLED με χρωματικό εύρος 120% NTSC και υποστήριξη Dolby Vision και HDR10+. Επίσης ο λόγος οθόνης προς σώμα φτάνει το 95,7%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η OnePlus κάλεσε τον Pankaj Kedia της Dolby να εξηγήσει για την ενσωμάτωση Dolby Vision και ανέφεραν ότι η Amazon, η Sun NXT, η Voot, το Netflix, η Eros Now και το YuppFlix θα προσφέρουν περιεχόμενο με υποστήριξη Dolby Vision για την τηλεόραση της OnePlus.
 

Ηχητικά, η συσκευή διαθέτει μια soundbar με 8 ηχεία, που είναι ενσωματωμένα στο design της OnePlus TV. Υποστηρίζουν Dolby Atmos με τα 6 ηχεία να βρίσκονται μπροστά και τα άλλα 2 πίσω. Φτάνουν συνολικά τα 50W και υπόσχονται πανίσχυρο ήχο. Η soundbar θα εμφανίζεται (drop down) όταν ενεργοποιείται η τηλεόραση μέσα σε 7,2 δευτερόλεπτα και θα κρύβεται πάλι όταν δεν είναι σε χρήση. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τηλεχειριστήριο θα φορτίζει μέσω USB-C και φαίνεται ιδιαίτερα λεπτό.

 

 

Η OnePlus σχεδίασε το UI επάνω σε Android TV και θα διαθέτει λειτουργία Google Cast και δυνατότητα για device mirroring, ενώ υποσχέθηκαν και υποστήριξη με updates για τρία χρόνια. Η χρήση Google Assistant θα μπορεί να γίνεται είτε απευθείας από το τηλεχειριστήριο, είτε μέσω του κινητού σας.

Η τηλεόραση διατίθεται σε δύο μοντέλα, την TV Q1 και την TV Q1 Pro, που κοστίζου περίπου 1.000 και 1.500 δολάρια αντίστοιχα. Θα είναι διαθέσιμες αρχικά στην αγορά της Ινδίας από τις 28 Σεπτεμβρίου και αναμένονται ανακοινώσεις για την παγκόσμια διάθεση.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης