H Apple ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα, με το τελευταίο τρίμηνο να είναι το Q2 με τα περισσότερα έσοδα έως τώρα για την εταιρεία, όμως παράλληλα ανακοίνωσε ότι οι ελλείψεις σε υλικά για τις γραμμές παραγωγής θα οδηγήσουν πιθανώς σε ένα όχι τόσο επιτυχημένο επόμενο τρίμηνο.

Η εταιρεία περιμένει να έχει μείωση στα έσοδα για το επόμενο τρίμηνο της τάξης των 3 ή και 4 δισ. δολαρίων, ενώ η έλλειψη των τσιπ, εξαιτίας της πανδημίας, δεν θα καταφέρει πιθανώς να καλύψει τις ανάγκες για τα iPad και τα Mac.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο CEO της Apple, Tim Cook, ανέφερε ότι η εταιρεία μπορεί να αποκτήσει προβλήματα που έχουν να κάνουν με την παροχή, δηλαδή με την κάλυψη των αναγκών και όχι με τη ζήτηση, ενώ είναι δύσκολο να προβλέψει κάποιος πότε θα εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Η Apple ανέφερε ότι τα προϊόντα που πλήττονται περισσότερο από τις ελλείψεις είναι αυτά που είναι σε μεγαλύτερη ζήτηση, εξαιτίας της απομακρυσμένης εργασίας και της τηλε-εκπαίδευσης. Ως παράδειγμα έφερε την αγορά της Ευρώπης, όπου τα iPad και τα Mac είχαν ιδιαίτερα υψηλή ζήτηση εξαιτίας της καραντίνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερα από τα μισα έσοδα της εταιρείας ήρθαν από τα νεότερα iPhone κατά το τελευταίο τρίμηνο, φτάνοντας στα 47,9 δισ. δολάρια, κάτι που δείχνει αύξηση της τάξης του 65% σε ετήσια βάση. “Πιστεύω ότι ο κύκλος του 5G είναι σημαντικός. Είμαστε ακόμη στην αρχή του”, ανέφερε ο Cook, υποδηλώνοντας ότι θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη ζήτηση για 5G συσκευές. Ανέφερε επίσης ότι η Κίνα και οι ΗΠΑ υιοθετούν πιο γρήγορα τη συγκεκριμένη τεχνολογία σε σχέση με άλλες χώρες.

Το πιο δημοφιλές iPhone της σειράς 12 ήταν το βασικό μοντέλο, το iPhone 12.

Τα καθαρά έσοδα έφτασαν τα 23,6 εκατ. δολάρια, το οποίο σε ετήσια βάση ήταν στο +54%.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης