Σε μία αγορά που σημειώνει κορεσμό, ακόμα και εν μέσω οικονομικής κρίσης, η Google ανέθεσε στον επικεφαλής του τμήματος, Sameer Samat, να βελτιώσει το Play Store.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάποιες από τις πρώτες ενέργειες είναι η υποστήριξη περισσοτέρων τρόπων πληρωμής, αλλά και η ενίσχυση του αλγορίθμου με τον οποίο γίνονται οι προτάσεις παρόμοιου, συμπληρωματικού ή εναλλακτικού software, στον χρήστη που κατεβάζει κάποια εφαρμογή. Επίσης θα προστεθεί περιεχόμενο συμβατό με wearables, με VR headsets, αλλά και με τα Chromebooks.

Η Google σκοπεύει ακόμα να ασχοληθεί πιο προσεκτικά και με τις αναπτυσσόμενες χώρες. Ήδη υποστηρίζει πληρωμή απευθείας μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας σε 47 χώρες, κάτι που γινόταν την προηγούμενη δεκαετία και στη χώρα μας, στην εποχή του WAP. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στους χρήστες αναδυόμενων αγορών, που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε πιστωτικές κάρτες και Paypal.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 3ο τρίμηνο του 2016, το 70% των εφαρμογών είχαν κατέβει από το Play Store, κάτι που οφείλεται όχι μόνο στα πολλαπλά είδη συσκευών που βασίζονται στο Android, αλλά και στον μεγάλο αριθμό κατασκευαστών και μοντέλων σε κάθε κατηγορία.

Πηγή: infocom.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης