Του Παύλου Κρούστη

Πριν λίγες ημέρες μάθαμε ότι η αλυσίδα καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ επένδυσε σε ένα ολοκαίνουργιο υπερσύγχρονο επισκευαστικό κέντρο 1.100 τ.μ., για σχεδόν όλες τις συσκευές μας: smartphones, tablets, laptops, wearables και drones, μέχρι gaming κονσόλες, gadgets και πολλά άλλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το zougla.gr μίλησε με τον Υποδιευθυντή του Service της ΓΕΡΜΑΝΟΣ, Παναγιώτη Γεωργιάδη, για να μας πει πώς διατηρούν την πρώτη θέση ως προορισμός για service κινητού και προϊόντων τεχνολογίας, αλλά και άλλες ακόμα πολύ χρήσιμες πληροφορίες για την εμπειρία του service και όχι μόνο.

O κ. Παναγιώτης Γεωργιάδης, Υποδιευθυντής του Service της ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Μιλήστε μας για τις νέες εγκαταστάσεις Service της ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Γιατί θεωρήσατε απαραίτητη την κατασκευή νέου επισκευαστικού κέντρου;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο Service Center της ΓΕΡΜΑΝΟΣ, 1.100 τμ, είναι άρτια εξοπλισμένο σύμφωνα με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές των κατασκευών και είναι από τα πιο σύγχρονα επισκευαστικά κέντρα στην ελληνική αγορά.
Η επένδυση αυτή μάς δίνει τη δυνατότητα να επισκευάζουμε ακόμα πιο γρήγορα και πιο ποιοτικά προϊόντα τεχνολογίας. Έτσι προσφέρουμε κορυφαίες υπηρεσίες service και αναβαθμισμένη εμπειρία εξυπηρέτησης στον πελάτη.

Επιπρόσθετα, μας δίνει τη δυνατότητα να διευρύνουμε περαιτέρω τις συνεργασίες μας με τους κατασκευαστές, καθώς και να επεκτείνουμε τις υπηρεσίες service σε νέες κατηγορίες προϊόντων τεχνολογίας, όπως smartwatches, hoverboards, scooters και e-bikes.
 

Πόσες επισκευές μπορείτε να εξυπηρετήσετε καθημερινά;

Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε ότι η ΓΕΡΜΑΝΟΣ εκτός από το Service Center, που είναι η καρδιά του service της εταιρείας μας, διαθέτει εξειδικευμένο σύμβουλο service σε κάθε ένα από τα 270 καταστήματά της σε όλη την Ελλάδα. Ένας τεχνικός, άρτια εκπαιδευμένος, που έχει στη διάθεσή του όλα τα απαραίτητα εργαλεία και τη δυνατότητα να επισκευάσει προϊόντα με γνήσια ανταλλακτικά και με αναβαθμίσεις λογισμικού.

Ετησίως εξυπηρετούμε περίπου 200.000 συσκευές / πελάτες και το 60% επισκευάζεται άμεσα στο κατάστημα μέσω της υπηρεσίας G-instant repair. Το υπόλοιπο 40% των συσκευών που δεν μπορεί να επισκευαστεί στο επίπεδο του καταστήματος, προωθείται και επισκευάζεται στο Service Center. Συνολικά, στα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ και στο Service Center μας, εξυπηρετούμε περισσότερες από 650 συσκευές ημερησίως.

Τι υπηρεσίες προσφέρει το Service; Μιλήστε μας λίγο για τη διαδικασία παραλαβής/παράδοσης της συσκευής. Πώς πρέπει να κινηθεί ο πελάτης με τη συσκευή που θέλει να επιδιορθώσει; Πότε μπορεί να την παραλάβει;

Στη ΓΕΡΜΑΝΟΣ διαθέτουμε μια μεγάλη γκάμα υπηρεσιών, ώστε να παρέχουμε ένα ολοκληρωμένο πακέτο service για όλες τις ανάγκες του πελάτη. Ειδικότερα, παρέχουμε τις εξής υπηρεσίες:

  • Υπηρεσία G check up: δωρεάν έλεγχος συσκευής σε 12 σημεία.
  • Υπηρεσία G instant repair: επί τόπου επισκευές στο κατάστημα για βλάβες λογισμικού και  για μηχανικές βλάβες, όπως οθόνη, μπαταρία, κάμερα, κλπ.
  • Υπηρεσία G smartphone now: εάν δε μπορούμε να επισκευάσουμε τη συσκευή στο κατάστημα, τότε παρέχουμε δανεική συσκευή του ιδίου λογισμικού μέχρι να επισκευαστεί η συσκευή του πελάτη (iOS σε iOS και Android σε Android συσκευές) .
  • Υπηρεσία G files: επειδή τα δεδομένα μας είναι πολύ σημαντικά, παρέχουμε μια υπηρεσία μεταφοράς αρχείων / back up από την παλιά συσκευή στην καινούργια. Κι αυτό γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις επισκευών πραγματοποιείται υποχρεωτικά αναβάθμιση λογισμικού -σύμφωνα με τη διαδικασία των κατασκευών- και τα δεδομένα διαγράφονται. Η μεταφορά των αρχείων γίνεται εύκολα, γρήγορα και με απόλυτη ασφάλεια.

Όσον αφορά στην ενημέρωση του πελάτη κατά τη διαδικασία επισκευής, ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει repair tracking μέσω του site της ΓΕΡΜΑΝΟΣ, καθώς και να ενημερωθεί αυτόματα μέσω γραπτών μηνυμάτων SMS. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία επισκευής της συσκευής του, λαμβάνει ενημερωτικό SMS για να επισκεφτεί το κατάστημα και να την παραλάβει.

Υπηρεσία G pickup & return: σε περίπτωση που ο πελάτης δεν μπορεί να επισκεφτεί ένα κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ, τότε έχει τη δυνατότητα να επιλέξει την υπηρεσία αυτήν και να παραλάβουμε εμείς τη συσκευή από τον χώρο του. Την επισκευάζουμε και την επιστρέφουμε ξανά στον χώρο του.

Ποιες συσκευές επιδιορθώνει το G Service; Από ποιους κατασκευαστές;

Στη ΓΕΡΜΑΝΟΣ παρέχουμε εξουσιοδοτημένο service σε 11 κατηγορίες προϊόντων και περισσότερους από 60 κατασκευαστές. Επισκευάζουμε κινητά, tablets, laptops, printers, ασύρματες συσκευές, ψηφιακά προϊόντα, smart gadgets, game consoles, drones, smartwatches &  hoverboards / scooters / e-bikes. Παρέχουμε εξουσιοδοτημένο service για εντός & εκτός εγγύησης βλάβες, σύμφωνα με τις οδηγίες και προδιαγραφές των κατασκευαστών, ανεξάρτητα από το σημείο αγοράς, εντός Ελλάδας.

Στο site της εταιρείας μας, ο πελάτης μπορεί να ενημερωθεί αναλυτικά για όλες τις υπηρεσίες service που παρέχουμε, καθώς και για τις βασικότερες βλάβες και τις αντίστοιχες τιμές επισκευής ανά κατασκευαστή.

Ποιες είναι οι πιο συχνές βλάβες στα κινητά; Τι ποσοστό αφορά σε αυτήν τη βλάβη επί του συνόλου περίπου;

Σύμφωνα με τα στοιχεία μας, το 2020 η πλειονότητα των επισκευών (ποσοστό 78%) αφορούσε σε βλάβες ανταλλακτικού, δηλαδή αντικατάσταση εξαρτήματος και το 22% αφορούσε σε βλάβες λογισμικού.

Οι πιο συχνές βλάβες σχετίζονται με την επισκευή της οθόνης σε ποσοστό που αγγίζει το 40%, την αλλαγή μπαταρίας με ποσοστό γύρω στο 20% και τέλος την επισκευή της κάμερας.

Ποια είναι τα μέτρα που έχετε λάβει για την προστασία εν μέσω COVID-19 για τις συσκευές που παραλαμβάνετε και παραδίδετε;

Όσον αφορά στην COVID-19, από την πρώτη στιγμή προμηθευτήκαμε συσκευές UV-C steriliser και ακολουθούμε τη διαδικασία αποστείρωσης, πριν αλλά και μετά από κάθε επισκευή. Πρόκειται για διαδικασία, που ακολουθούμε τόσο στο Service Center, αλλά και σε όλα τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

Γιατί να προτιμήσει κάποιος το G Service έναντι κάποιας άλλης υπηρεσίας service;

Γιατί στον ΓΕΡΜΑΝΟ, έχοντας εμπειρία πάνω από 20 χρόνια και με υψηλή τεχνογνωσία, προσφέρουμε γρήγορο, αξιόπιστο και ποιοτικό service. Γι’ αυτό και έχουμε καταφέρει να είμαστε η Νο1 επιλογή του πελάτη για service κινητού και προϊόντων τεχνολογίας.

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι τεχνικοί μας εκπαιδεύονται σε πραγματικές συνθήκες, με σύγχρονα εργαλεία, σε μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, αλλά και με μηνιαία σεμινάρια ή με επιτόπου εκπαιδεύσεις στα καταστήματα μας. Γι’ αυτό, λοιπόν, οποιοδήποτε πρόβλημα κι αν αντιμετωπίσει κάποιος με τη συσκευή του, μπορεί να μας εμπιστευτεί και μπορεί να είναι σίγουρος πως θα την παραλάβει σαν καινούργια.

Υπάρχει εγγύηση για τις συσκευές που επιδιορθώνονται;

Βεβαίως, σε όλες τις επισκευές παρέχουμε πάντα εγγύηση, σύμφωνα με τις οδηγίες και τις σχετικές προδιαγραφές των κατασκευαστών, από τους οποίους είμαστε εξουσιοδοτημένοι.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης