Ο αντιπρόεδρος της LG Display εξέφρασε την άποψή του για την τεχνολογία miniLED που χρησιμοποιούν η Samsung και άλλοι κατασκευαστές για τις τηλεοράσεις τους, υποστηρίζοντας τα εξής: «Η φωτεινότητα ενός LCD πάνελ που χρησιμοποιεί LED εξαρτάται από το πόσο ισχυρός είναι ο οπίσθιος φωτισμός. Είναι μια συσκευή που κάνει κακό στην υγεία των ματιών».
 

Δεν έδωσε περαιτέρω εξήγηση για αυτήν τη δήλωση, όμως πιθανώς αναφέρεται στο flicker των miniLED panels, λόγω του συνδυασμού του Pulse Width Modulation (“διαχείριση πλάτους παλμού”) των επιπέδων του οπίσθιου φωτισμού και της μονίμως ενεργής (always-on) σάρωσης οπίσθιου φωτισμού, ενώ αρκετοί υποστηρίζουν ότι η μπλε ακτινοβολία επίσης μπορεί να βλάψει το ανθρώπινο μάτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τελευταία χρόνια, η LG προωθεί τα OLED panels ως πιο ξεκούραστα για το μάτι σε σχέση με τα LED LCD. Ανεξάρτητοι οργανισμοί δοκιμών, όπως η TUV Rheinland έχουν επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς αυτούς με πιστοποιήσεις “Eye Comfort”. Παράλληλα, το Εθνικό Πανεπιστήμιο, Tsing-Hua, της Ταϊβάν έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα κυβερνήσεις και καταναλωτές για τους κινδύνους των LED panels και της μπλε ακτινοβολίας.
 

Τα miniLED χρησιμοποιούνται από την LG στις νέες QNED τηλεοράσεις της, από τη Samsung στις Neo QLED, άλλα και από άλλους κατασκευαστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης