Σε επίδειξη τεχνολογίας που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σκληρούς δίσκους χωρητικότητας 40TB μέχρι το 2025 προχώρησε η Western Digital.

Να σημειωθεί ότι ήδη η Western Digital έχει τη μεγαλύτερη χωρητικότητα σε σκληρούς δίσκους. Πρόσφατα παρουσίασε έναν σκληρό δίσκο χωρητικότητας 14TB, ο οποίος διαθέτει ήλιο, το οποίο μειώνει την τριβή των περιστρεφόμενων εσωτερικών δίσκων (platters).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα της τεχνολογία ονομάζεται μαγνητική εγγραφή με μικροκύματα microwave-assisted magnetic recording – MAMR και κάνει χρήση των μικροκυμάτων. Η νέα τεχνολογία θα δίνει την αύξηση της πυκνότητας μέχρι και 4 terabits ανά τετραγωνική ίντσα του αποθηκευτικού μέσου.

Η εταιρεία δεσμεύτηκε να παράσχει δείγματα μέχρι τα μέσα του 2018, ενώ θέλει να το παραδώσει σε data centers το 2019 και στους καταναλωτές το 2025.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Western Digital θεωρεί ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία θα της δώσει πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού, δίνοντας της τη δυνατότητα να αποκτήσουν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς με εταιρείες που απαιτούν αποθήκευση τεράστιας ποσότητας δεδομένων όπως οι Google και Microsoft.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα η IBM ανέπτυξε μια συσκευή μαγνητικής ταινίας χωρητικότητας 300TB.

Πηγή: Techblog.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης