Το πρώτο πείραμα της Apple με επιφάνειες αφής σε Mac ήταν η Touch Bar που παρουσιάστηκε στα τελευταία μοντέλα, αλλά η εταιρεία ίσως ετοιμάζει κάτι πιο φιλόδοξο για το μέλλον. Το Apple Insider ανακάλυψε μια πατέντα της Apple, όπου παρουσιάζονται laptops με θέση για iPhone ή iPad.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Το iPhone στη θέση του trackpad.

Στο ένα παράδειγμα που παρουσιάζεται στην πατέντα, το iPhone φαίνεται να μπορεί να εισαχθεί σε μια ειδική θέση στο εικονιζόμενο laptop, παραδίδοντας προς χρήση τον επεξεργαστή του, την κάρτα γραφικών του, τη μνήμη του, αλλά και τη χωρητικότητά του, ενώ φαίνεται να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως trackpad. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα φαίνεται ότι το laptop έχει δική του οθόνη και μπαταρία που τροφοδοτεί το εγχείρημα, όπως λειτουργεί και το LapDock της HP.

Αντίστοιχα, η πατέντα με το iPad δείχνει το tablet της Apple να “κουμπώνει” στη θέση της οθόνης, ενώ παρέχει το δικό του trackpad. Αντίστοιχα επωφελείται από τη μνήμη, τον επεξεργαστή και τα λοιπά χαρακτηριστικά του iPad.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Το iPad στη θέση της οθόνης.

Η συγκεκριμένη πατέντα υποβλήθηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ φυσικά δε σημαίνει ότι η Apple απαραίτητα σκοπεύει να λανσάρει κάτι τέτοιο στην αγορά. Μας δίνει μια εικόνα όμως για τις προσπάθειες της εταιρείας να κάνει το iPad πιο ευέλικτο.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης