Πριν 10 χρόνια ακριβώς, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Apple, Steve Jobs, αποκάλυψε το πρώτο iPad στον κόσμο. Η παρουσίαση είχε πραγματοποιηθεί στο Yerba Buena Center for the Arts στο Σαν Φρανσίσκο. Ήταν το τελευταίο μεγάλο προϊόν που παρουσίασε ο Steve Jobs προτού πεθάνει το 2011.
 

Σύμφωνα με τον Jobs, υπήρχε ένα προϊοντικό κενό ανάμεσα στα smartphones και τους υπολογιστές. Αυτό το προϊόν θα μπορούσε να εκτελέσει εργασίες που παραδοσιακά εκτελέσουν συσκευές και των δύο αυτών κατηγοριών. Τότε αποκαλύφθηκε το iPad, το οποίο αποκάλεσαν “μαγική και επαναστατική συσκευή”. Ιδανικό για πλοήγηση στο διαδίκτυο, την αποστολή email, ανάγνωση ebooks και πολλά άλλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο iPad διέθετε οθόνη 9,7 ιντσών, τον μονοπύρηνο επεξεργαστή A4 της Apple, 64GB αποθηκευτικού χώρου, 256MB RAM και είχε αυτονομία που έφτανε τις 10 ώρες. Διέθετε επίσης Bluetooth 2.1, θύρα ακουστικών jack και 30-pin θύρα σύνδεσης.
 

 

Υπήρχαν δύο διαφορετικές εκδόσεις: μία WiFi και μία Cellular. Οι τιμές τους στις ΗΠΑ ήταν στα 499 δολάρια και τα 629 δολάρια αντίστοιχα, ενώ δεν είχαν καθόλου κάμερες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πάχος της συσκευής ήταν πολύ μεγαλύτερο απ’ ό,τι έχουμε συνηθίσει πλέον, καθώς έφτανε τα 13 χιλιοστά και ζύγιζε 730 γραμμάρια (η cellular έκδοση).

Εκείνες τις ημέρες, το iPad έτειναν να το συγκρίνουν με υπολογιστές και η Apple υποστήριζε ότι ήταν ελαφρύτερο και πιο λεπτό από οποιοδήποτε laptop της τότε αγοράς. 

To πρώτο iPad κυκλοφόρησε στις 3 Απριλίου 2010 και πούλησε 300.000 κομμάτια κατά την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης