Λευτέρης Ξυκομηνός

Χωρίς καμία αμφιβολία, τα videogames αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες και πιο επικερδείς βιομηχανίας παγκοσμίως. Με εκκίνηση στα μέσα της δεκαετίας του ’70, σημειώνοντας ραγδαία εξάπλωση στα πλήθη μέχρι σήμερα, με μοναδική εξαίρεση μια κατάρρευση στις ΗΠΑ κατά την περίοδο 1983-1988, πλέον ο τομέας των videogames έχει ξεπεράσει σε ετήσιο τζίρο ακόμα αυτόν του Χόλυγουντ. Έτσι, δεν είναι διόλου περίεργο, που μια από τις δημοφιλείς ενασχολήσεις των PC χρηστών, είναι ανάμεσα σε άλλες και αυτή των videogames.
Η AOC παρουσίασε πρόσφατα την premium σειρά gaming οθονών AGON. Το πρώτο μοντέλο της σειράς «AG271QX» 27 ιντσών, είναι εξοπλισμένο με ένα εξαιρετικά γρήγορο TN panel ανάλυσης 2560×1440 οριζόντιων και κάθετων γραμμών, αποτελούμενο από 3.686.400 Pixels. Η οθόνη προσφέρει ιδιαίτερα ομαλές εικόνες με εκπληκτικό ρυθμό ανανέωσης 144 Hz (refresh rate), χρόνο απόκρισης 1ms και τεχνολογία Adaptive-Sync (συμβατή με FreeSync, εμβέλειας 30-144 Hz) που μειώνει το τρεμόπαιγμα (flickering) και το σκίσιμο της εικόνας (tearing), ενώ εστιάζει στην καλύτερη δυνατή απόδοση gaming.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι gamers που παίζουν ανταγωνιστικά εκτός από γρήγορες και ομαλές εικόνες, απαιτούν οι εντολές τους να έχουν άμεση εκτέλεση και ταυτόχρονα, επιθυμούν η θέαση να είναι τέλεια σε κάθε στιγμή. Η λειτουργία AOC Low Input Lag απενεργοποιεί την επεξεργασία της εικόνας στην οθόνη, επιταχύνοντας έτσι την εντολή μέσα από το ποντίκι, το πληκτρολόγιο και το gamepad, προσφέροντας άμεση δράση. Ακολούθως, το Shadow Control της AOC επιτρέπει στους gamers τη γρήγορη προσαρμογή της αντίθεσης μεταξύ των πολύ σκούρων και φωτεινών περιοχών, χωρίς να κινδυνεύει η ποιότητα των ενδιάμεσων περιοχών στην υπόλοιπη οθόνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ανταγωνιστικοί gamers αναζητούν επίσης την τέλεια εργονομία με βολικές λειτουργίες για την προσαρμογή της οθόνης. Η εργονομική βάση της οθόνης AGON προσφέρει μεγάλη άνεση επιτρέποντας την προσαρμογή του ύψους, της περιστροφής και της κλίσης της οθόνης, ενώ διαθέτει ακριβή κλίμακα, ώστε οι gamers να μπορούν να ανατρέξουν σε προτιμώμενες ρυθμίσεις. Ακόμα περισσότερη άνεση προσφέρει η τεχνολογία Flicker-Free και η λειτουργία Low Blue Light της AOC, που μειώνουν την κόπωση των ματιών σε παιχνίδια μακριάς διάρκειας. Οι ρυθμίσεις αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά μιας οθόνης, όντας παράλληλα εύκολες στην πρόσβαση από τον χρήστη, στοιχείο που προσφέρουν οι ευπροσάρμοστες gaming προεπιλογές. Η οθόνη παρέχει εκτός των μεταβλητών προεπιλογών Game Mode και την επιπλέον λειτουργία QuickSwitch Controller, επιτρέποντας στο χρήστη να αλλάζει εύκολα λειτουργίες και να προσαρμόζει τη φωτεινότητα, την αντίθεση και άλλα χαρακτηριστικά gaming.

Η premium οθόνη gaming AOC AGON AG271QX που απευθύνεται σε ανταγωνιστικούς gamers, θα είναι διαθέσιμη τον Ιούνιο 2016 στην ενδεικτική τιμή των 599 ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης