Η Xiaomi είχε ανακοινώσει νωρίτερα μες στη χρονιά ότι σκοπεύει να λανσάρει τουλάχιστον 10 νέα smartphones που θα υποστηρίζουν συνδεσιμότητα 5G. Σήμερα, σε νέα ανακοίνωση, ο CEO της εταιρείας, Lei Jun, δήλωσε ότι όλα τα τηλέφωνα που θα κοστίζουν πάνω από 2.000 γουαν (περίπου €255) θα έχουν δυνατότητες 5G.
 

H ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο του συνεδρίου China Mobile Global Partner Conference. Κατά τη διάρκεια του event, ο πρόεδρος του ΔΣ της China Mobile, Yang Jie, ανέφερε ότι σκοπεύουν να προσθέσουν 70 εκατ. χρήστες 5G μέσα στο 2020 και να επεκτείνουν τις εφαρμογές 5G σε πάνω από 100 βιομηχανίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Lei Jun, Διευθύνων Σύμβουλος της Xiaomi

Προς το παρόν, οι 5G συσκευές που διαθέτει η εταιρεία  στην αγορά είναι το Mi Mix 3 5G, το Mi 9 Pro 5G (κυκλοφορεί μόνο στην Κίνα) και το Mi Mix Alpha, το οποίο διατίθεται σε ελάχιστα κομμάτια παγκοσμίως.
 

Είναι πολύ πιθανό να δούμε τα νέα μοντέλα της εταιρείας, Redmi K30, το Mi 10 SΕ, αλλά και το Redmi Note 9 Pro με 5G δυνατότητες. Ακόμα πιο πιθανό είναι να δούμε τις ναυαρχίδες Mi 10, αλλά και το επόμενο gaming κινητό, Black Shark, επίσης με επιλογή 5G.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Ελλάδα, δεν κυκλοφορούν ακόμη 5G συσκευές, καθώς δεν έχουν ετοιμαστεί ακόμη οι υποδομές. Αυτό αναμένεται μέσα στο 2021.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης