Το νέο smartphone της vivo, Apex 2019, αποτελεί αυτό που θα λέγαμε “τηλέφωνο του μέλλοντος”. Διαθέτει τον νέο επεξεργαστή της Qualcomm, Snapdragon 855, διαθέτει 256/512GB αποθηκευτικού χώρου συνδυασμένα με… 12GB RAM, αλλά και υποστήριξη 5G.

Χθες αποκαλύφθηκε το Meizu Zero, ένα τηλέφωνο χωρίς θύρες και κουμπιά, το οποίο διαθέτει αρκετές ομοιότητες με το Apex 2019 της vivo, όμως έχουν και αρκετές διαφορές. Ενώ το Meizu Zero βασίζεται στην αποκλειστικά στην ασύρματη φόρτιση, το Apex 2019 έχει μια θύρα, που ονομάζεται MagPort: μια μαγνητική σύνδεση στο πίσω μέρος, που χρησιμοποιείται για φόρτιση, αλλά και μεταφορά δεδομένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Το Apex 2019 διαθέτει οθόνη AMOLED 6,39 ιντσών, που χρησιμοποιείται για να παράγει και ήχο. Έχει πολύ μικρά bezels και δεν φαίνεται πουθενά η selfie κάμερα.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του είναι ότι ολόκληρη η οθόνη του μπορεί να αναγνωρίσει το δακτυλικό αποτύπωμά σας, το οποίο αποτελεί την πιο πρόσφατη εξέλιξη τους αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Όπως και το τηλέφωνο της Meizu, δεν διαθέτει φυσικά κουμπιά, ούτε καν στο πλάι της, αλλά έχει αντίστοιχα περιοχές που μπορείτε να ελέγξετε τις λειτουργίες της έντασης του ήχου και της ενεργοποίησης/απενεργοποίησης μέσω της αφής.

Η διπλή κάμερα στο πίσω μέρος είναι 12MP+13MP με LED flash, ενώ η vivo δεν έχει αποκαλύψει ακόμη αν το τηλέφωνο διαθέτει selfie και είναι κάπου κρυμμένη ή δεν διαθέτει καθόλου.

Πρόκειται για concept συσκευή, οπότε πιθανώς δεν θα το δούμε να κυκλοφορεί με ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά, αλλά vivo έχει κυκλοφορήσει στο παρελθόν άλλα concept τηλέφωνα που έφτασαν στην αγορά με μικρές διαφορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Το vivo Apex 2019 θα παρουσιαστεί στα τέλη Φεβρουαρίου στην έκθεση Mobile World Congress.
Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης