Το dating app Tinder ξεπέρασε το Netflix σε έσοδα μέσω του App Store για iOS και πλέον είναι πρώτο, αν εξαιρεθούν τα games, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων Sensor Tower.

Τα έσοδα του Tinder αυξήθηκαν κατά 40% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019, φτάνοντας τα 260,7 εκατ. δολάρια σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο που έφτασε τα 183 εκατ. δολάρια. Τα έσοδα του Netflix έπεσαν από τα 255,7 εκατ. δολάρια στα 216,3 εκατ. δολάρια στο ίδιο διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο λόγος για αυτό είναι ότι η Netflix σταμάτησε να πληρώνει τον “φόρο της Apple”, το μερίδιο δηλαδή της Apple που φτάνει το 15% για όλες τις αγορές μέσω των συστημάτων της εταιρείας και από τον Δεκέμβριο του 2018 όλες οι συνδρομές Netflix διαχειρίζονται εκτός iOS. Η Apple παραδοσιακά χρεώνει 30% από τα έσοδα των συνδρομών για τον πρώτο χρόνο και έπειτα το ρίχνει στο 15%, αλλά το Netflix λέγεται ότι είχε ειδική συμφωνία για το 15% από τον πρώτο χρόνο. Ακόμα και το 15% όμως αποτελεί τεράστιο ποσό: αν υπολογίσουμε ότι τα ετήσια έσοδα του Netflix φτάνουν τα 850 εκατ. δολάρια, τότε η Apple δικαιούνταν τα 130 εκατ. δολάρια από αυτά.

Η Netflix είχε ήδη σταματήσει να προσφέρει το συνδρομητικό πρόγραμμα μέσω Android και σταμάτησε να το προσφέρει και για iOS, το οποίο ήταν η αντίδραση για τα τεράστια ποσά που χρειαζόταν να πληρώνει στην Apple, η οποία προσέφερε μόνο την πλατφόρμα. Φυσικά, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κερδίσει περισσότερα το Netflix.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ταυτόχρονα, το Tinder γίνεται όλο και πιο δημοφιλές κι έτσι κατάφερε να ξεπεράσει το Netflix κατακτώντας την πρώτη θέση σε έσοδα, εξαιρώντας τα games.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης