Οι πωλήσεις του iPhone για πρώτη φορά έδειξαν πτώση νωρίτερα μες στο έτος, το οποίο ενισχύει και η σημερινή έρευνα με τα τελευταία στοιχεία από τις ΗΠΑ της Kantar Worldpanel για το 2016. Η έρευνα δείχνει ότι οι πωλήσεις της ναυαρχίδας της Apple βρίσκονται πίσω από αυτές της Samsung με τα ποσοστά των Αμερικανών καταναλωτών: 16% για το Galaxy S7/S7 Edge έναντι 14,6% για το iPhone 6s/6s Plus. Φυσικά, πρέπει να προσμετρήσουμε και το γεγονός ότι οι συσκευές της Samsung είναι κατά έξι μήνες νεότερες, αλλά είναι η πρώτη χρονιά που βλέπουμε τη Samsung να περνά μπροστά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Kantar διαπίστωσε επίσης για το τρίμηνο Μαρτίου-Μαΐου, ότι η Samsung είχε το μεγαλύτερο μερίδιο της συνολικής αγοράς των ΗΠΑ, με 37% έναντι 29%, που ήταν το μερίδιο της Apple. Η Apple εξακολουθεί επίσης να έχει τους πιο πιστούς καταναλωτές, με 88% των πελατών της να σκοπεύουν να αγοράσουν κι άλλο iPhone, αλλά και η Samsung έχει φτάσει πλέον σχεδόν ίδιο ποσοστό, καθώς βρίσκεται στο 86%. Το συγκεκριμένο στατιστικό αποτελεί επίτευγμα για την Samsung, η οποία μπορεί να είχε αρκετά καλά στατιστικά στις πωλήσεις, αλλά όχι τόσο καλά όσον αφορά την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

Οι πωλήσεις του Galaxy S7 βασίζονται κατά πολύ στην περσινή βάση καταναλωτών του S6. Οι συνεχείς βελτιώσεις στην ποιότητα της κάμερας όμως σε συνδυασμό με το αρκετά γρήγορο λανσάρισμα στην αγορά είναι δύο βασικοί παράγοντες που βρίσκεται στην κορυφή. To S7 κυκλοφόρησε τον Μάρτιο, ενώ το LG G5 κυκλοφόρησε τον Απρίλιο, με το HTC 10 να ακολουθεί τον Μάιο. Η Sony επίσης αναμένεται να μπει στον αγώνα, αλλά το Xperia X ακόμα δεν έχει γίνει διαθέσιμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης