Η ελληνική εταιρεία Freee παρουσίασε το πρώτο τηλέφωνο blockchain στη χώρα μας, που εξασφαλίζει απόρρητο επικοινωνιών. Η τεχνολογία blockchain χρησιμοποιείται για την κρυπτογράφηση των επικοινωνιών, προστατεύοντας από ηλεκτρονικές επιθέσεις και υποκλοπές.

Όπως αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Γραμματικόπουλος, “το RedPhone VIP παρέχεται σαν ολοκληρωμένη συσκευή τηλεφώνου -και όχι σαν εφαρμογή- για να διασφαλίσει ότι έχει θωρακιστεί απέναντι σε όλους τους κινδύνους.”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χωρίς να απαιτείται χρήση GSM δικτύου και έπειτα από μια σειρά ελέγχων, επιτρέπει την επικοινωνία μέσω προεγκατεστημένων εφαρμογών κλήσεων και μηνυμάτων, που χρησιμοποιούν τεχνολογία κρυπτογράφησης blockchain. Δεν έχει δυνατότητα σύνδεσης σε WiFi και δεν μπορεί κάποιος να εγκαταστήσει εφαρμογές τρίτων, που θα μπορούσαν να εκθέσουν το κινητό σε κακόβουλες επιθέσεις.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια, παρέχει μόνο τις απαραίτητες λειτουργίες: κλήσεις και αποστολή μηνυμάτων. Χρησιμοποιεί τεχνολογία 4G για να επικοινωνήσει αποκλειστικά με συσκευές ενός κλειστού δικτύου, ενώ το χαρακτηριστικό που διαφοροποιεί την κατηγορία των απαραβίαστων τηλεφώνων είναι το “no-log”, η πολιτική που θέλει τα δεδομένα κρυπτογραφημένα κατά την μετάδοσή τους χωρίς να αποθηκεύονται πουθενά, αποτρέποντας έτσι τις υποκλοπές.

Ο Μανώλης Σφακιανάκης, ιδρυτής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ήταν παρών στην παρουσίαση του τηλεφώνου της Freee και ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στη δράση της εταιρείας, παρέχοντας τεχνογνωσία και υποστήριξη σε όλους τους τομείς της επιχειρηματικής αυτής προσπάθειας.

Το RedPhone VIP διατίθεται ήδη στην ελληνική αγορά και σύντομα θα είναι διαθέσιμο και σε άλλες χώρες. Η συσκευή απευθύνεται μόνο σε επιχειρήσεις και οργανισμούς και παρέχεται μόνο σε εταιρικά ΑΦΜ.

 

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης