Η Xiaomi μόλις ανακοίνωσε το τελευταίο της concept τηλέφωνο, το οποίο διαθέτει “κυρτή waterfall οθόνη σε 4 πλευρές”.
 

Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει μόνο αριστερά και δεξιά “waterfall σχεδιασμό”, όπως έχουμε δει και σε άλλες συσκευές, αλλά επεκτείνεται και στο πάνω, αλλά και στο κάτω μέρος, αναδεικνύοντας έτσι έναν “πραγματικά ομοιόμορφο, χωρίς θύρες, σχεδιασμό”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Το ουσιαστικό πρόβλημα με έναν τέτοιου τύπου σχεδιασμό είναι φυσικά η υλοποίηση στις γωνίες της συσκευής. Η Xiaomi το σχεδίασε πολύ έξυπνα, αφήνοντας ελαφρά κενά που συμπληρώνουν τις άκρες.
 

Η Xiaomi ανέφερε ότι η συσκευή δεν είναι απλά renders (σχέδια), αλλά υφίσταται στην πραγματικότητα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Το επίτευγμα της οθόνης είναι εφικτό χάρη στις καινοτομίες στον χώρο του κυρτώματος του γυαλιού και της τεχνολογίας πλαστικοποίησης, καθώς βασίζεται, σύμφωνα με τη Xiaomi, σε 46 πατέντες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2019, η εταιρεία είχε παρουσιάσει ένα ακόμη εντυπωσιακό τηλέφωνο που είχε οθόνη και στην πλάτη με έναν ενιαίο σχεδιασμό, το Mi Mix Alpha, το οποίο όμως ποτέ δεν κυκλοφόρησε στην αγορά, κάτι το οποίο μπορεί να συμβεί φυσικά και το πιο πρόσφατο concept.

H Xiaomi ετοιμάζεται να παρουσιάσει τη νέα της ναυαρχίδα για την παγκόσμια αγορά, το Xiaomi Mi 11, τη Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την παρουσίαση στις 14:00 (ώρα Ελλάδος), πατώντας εδώ.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης