Αλήθεια πόσο κοστίζει στην Apple να κατασκευάσει ένα iPhone 7; Πριν διαβάσετε παρακάτω να αναφέρουμε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, είπε κάποτε ότι αυτές οι εκτιμήσεις δεν είναι ποτέ «ακριβείς» και ότι συνήθως είναι «πολύ διαφορετικές από την πραγματικότητα.»

Γεγονός όμως είναι ότι το iPhone 7 είναι πιο ακριβό για την κατασκευή του από ό,τι η προηγούμενη έκδοση, iPhone 6.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συνολικό κόστος της κατασκευής, σύμφωνα με στοιχεία της IHS Markit, ανέρχεται σε 219,80 δολάρια. Αν υπολογίσετε τώρα το κόστος εργασίας, που εκτιμάται σε 5 δολάρια ανά τηλέφωνο, και τη συνολική χωρητικότητα που είναι 32GB για το βασικό μοντέλο του iPhone 7, η τιμή ανεβαίνει στα 224,80 δολάρια.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι υπάρχει μια αύξηση της τάξης των 36,89 δολαρίων ανά μονάδα, σε σύγκριση με το περυσινό βασικό μοντέλο του iPhone 6s, που το κόστος κατασκευής του έφτανε τα 187,91 δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ας δούμε τώρα τις τιμές της αγοράς: Με το βασικό μοντέλο της συσκευής να κοστίζει 649 δολάρια, αυτό δίνει στην Apple ένα κέρδος 424 δολαρίων για κάθε συσκευή που πωλείται, με ένα ποσοστό που φτάνει το 189%.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, το κέρδος ανά συσκευή είναι κατά πάσα πιθανότητα πολύ χαμηλότερο από την εκτίμηση των 424 δολαρίων και σύμφωνα με τον Cook, αυτές οι εκτιμήσεις είναι ​​τελείως ανακριβείς.

Πηγή: secnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης