Την περασμένη Τρίτη, η Huawei μάς κάλεσε στο Παρίσι να μας παρουσιάσει τη νέα σειρά P20. H εντυπωσιακή παρουσίαση εστίασε ιδιαίτερα στις δυνατότητες της τριπλής κάμερας του P20 Pro, ενώ παρουσιάστηκαν και πίνακες με τις βαθμολογίες του site DxOMark, του πλέον έγκυρου ενημερωτικού ιστότοπου, που ασχολείται αποκλειστικά με τις φωτογραφικές δυνατότητες smartphones και καμερών.

Ο Richard Yu, Διευθύνων Σύμβουλος της  Huawei Technologies Consumer Business Group, με μεγάλη υπερηφάνια παρουσίασε τον παρακάτω πίνακα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μπορείτε να δείτε, το DxOMark βαθμολόγησε με συνολική βαθμολογία “109” το P20 Pro και “102” το P20. Πρόκειται για τις μεγαλύτερες βαθμολογίες που έχει δώσει ως τώρα σε smartphone. Άξιο αναφοράς είναι ότι το P20 Pro έχει 10 πόντους διαφορά σε σχέση με τον ανταγωνιστή του, το S9+, το οποίο έχει 104 πόντους.

Μέχρι πρόσφατα, το iPhone X είχε κατακτήσει την κορυφή, ενώ η προηγούμενη ναυαρχίδα της Huawei, το Mate 10 Pro είχε ισοβαθμίσει. Το Pixel 2 κατάφερε να τα ξεπεράσει κατά έναν βαθμό, ενώ μόλις πριν μερικές ημέρες, που κυκλοφόρησε το S9+ έφτασε κι αυτό έναν βαθμό παραπάνω. Όμως η πρωτιά του δεν κράτησε πολύ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το P20 Pro έχει 10 ολόκληρους πόντους παραπάνω σε σχέση με το S9+, σε συνολικές επιδόσεις όσον αφορά στην κάμερα. Αυτό το κάνει με διαφορά το καλύτερο. Σε αυτό παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες, όπως ο μεγαλύτερος αισθητήρας που έχει υπάρξει ως τώρα σε smartphone, η τριπλή κάμερα που σε συνδυασμό με την τεχνητή νοημοσύνη αποδίδει τα μέγιστα και φυσικά ο αισθητήρας των 40MP. 

Οι δυνατότητες του συστήματος της τριπλής κάμερας του P20 Pro δεν σταματούν εκεί. Σε επερχόμενο άρθρο θα παρουσιάσουμε το υπερ-κινητό της Huawei που έχουμε στα χέρια μας, καθώς η εταιρεία κατάφερε να πρωτοπορήσει σε πολλαπλούς τομείς, δίνοντάς μας ίσως το καλύτερο κινητό της αγοράς αυτήν τη στιγμή.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης